Opinió

De reüll

Diaris per a un món millor

Els diaris no són res si no són capaços d’explicar notícies interessants

Assumpció Maresma i Vicent Partal, editora i director del diari digital Vilaweb, van recollir el cap de setmana passat el premi Canigó en la cloenda de la 52a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent. Reben el merescut premi en un moment dolç per al mitjà digital, que celebra els seus 25 anys d’existència amb més subscriptors que mai i una indiscutible i consolidada trajectòria com a diari de referència als Països Catalans.

El lingüista illenc Gabriel Bibiloni en va destacar l’esforç i la feina feta per definir un model lingüístic compromès amb el país. Però això, que és vital de portes endins i que té grans conseqüències de portes enfora, no és suficient per ser un referent. Els diaris no són res si no són capaços d’explicar notícies interessants, aplicar rigor a allò que expliquen, contrastant la informació i buscant fonts fiables i, evidentment, aconseguint el compromís dels seus lectors en la recerca d’un món millor. Pot semblar una fal·làcia, però l’esperit crític, la denúncia i la publicació d’allò que passa en el nostre entorn no té cap més objectiu final que fer-nos millors com a persones individualment i col·lectiva. No persegueix res més que superar-nos cada dia i Assumpció Maresma i Vicent Partal ho han fet. Felicitats, Vilaweb!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia