Opinió

la crònica

Petit diccionari per a... (2)

15. CONSEJO GENERAL DEL PODER JUDICIAL. És el màxim òrgan organitzatiu de promoció i control de tots els jutges espanyols. La meitat dels seus membres són elegits pel Congrés i pel Senat. Constitucionalment s’han de renovar cada cinc anys. Fa quasi dos anys que el seu mandat està caducat. Ells, però, segueixen governant i nomenant jutges. De fet, es pot considerar com la tercera cambra. Actualment actua com a òrgan transmissor de les polítiques del PP i Vox.

16. JUNTA ELECTORAL CENTRAL. És aquell organisme administratiu que vetlla per la puresa democràtica en els processos electorals. Ha servit per a impedir els seus drets a eurodiputats electes –Junqueras– i per a inhabilitar el president Torra. També es podria definir com una vergonya democràtica.

17. TRIBUNAL DE CUENTAS. Especialment integrat per velles glòries del PSOE, però majoritàriament del PP. Té com a objectiu, de facto, arruïnar la vida econòmica, privada i familiar de molts represaliats polítics –Artur Mas, Irene Rigau, Lluís Salvador, Josep Maria Jover–. No només es pot considerar com una vergonya democràtica, sinó també humana.

18. AUDIENCIA NACIONAL. Tribunal espanyol, hereu directe del Tribunal de Orden Público (TOP), dels temps del franquisme. Té les atribucions de jutjar delictes de terrorisme, narcotràfic... En la pràctica s’ha dedicat a perseguir tots els moviments independentistes, acusant-los de terroristes (CDR), així com els caps dels Mossos d’Esquadra, que no varen atonyinar la gent que pacíficament votava. Una nova vergonya per a l’Estat espanyol.

19. TRIBUNAL SUPREMO. SALA 2. (Marchena). És l’autèntic poder de l’Estat espanyol. Ell decideix a qui condemna i a qui absol. Ell decideix, en contra de la pròpia llei penitenciària, a qui dona permís per sortir de la presó o no. Ell dirà (es pot intuir què dirà) si el rei Borbó, fugit d’Espanya, es pot jutjar o no. Ell també haurà de pronunciar-se sobre el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias. Ell va decidir que posar una pancarta que demanava llibertat d’expressió i llibertat per als presos polítics era un delicte que portava a la inhabilitació del President Torra. També, al començament del 2018, va decidir que Puigdemont, Sánchez i Turull no podien ser presidents de la Generalitat. I podríem continuar. Qui ha elegit, aquests set jutges de la Sala 2: doncs el president del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, excàrrec important del govern de José María Aznar.

20. TRIBUNAL CONSTITUCIONAL Es pot interpretar com el gran tap perquè totes les demandes dels independentistes presos, exiliats i represaliats, puguin arribar a la justícia europea. Totes les demandes han estat admeses a tràmit. Cap ha estat resolta, tot paralitzat. I també és l’impediment perquè moltes lleis del Parlament de Catalunya puguin ser executades. Quina Justícia és aquesta? Vergonya total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia