Opinió

A la tres

Ningú dirà res?

“No només han enregistrat hores i hores de converses polítiques sinó que les filtren per crear mala maror; és un escàndol

Ho trobo un escàndol. Em pensava que la setmana passada, amb tot allò dels cent mil soldats russos entrant a Catalunya, ja havia arribat al meu punt màxim d’incredulitat. Però ja veig que no. Llegint les interlocutòries judicials, les de la setmana passada, ja es veia que moltes de les converses dels detinguts en la macrooperació policial contra els independentistes hi estaven posades amb calçador, que era ben bé ganes de fer aparèixer segons quins personatges i segons quins noms en el relat/novel·la de les investigacions. Algunes de les trucades o gestions que feien els investigats i detinguts la setmana passada, sobretot Oriol Soler, David Madí i Xavier Vendrell, i algunes de les transcripcions de converses, semblaven més destinades a crear mala maror entre ells, o entre les formacions independentistes, que no pas rellevants en el cas; en aquest cas que no és ni hauria de ser cas, és clar. Ahir, però, va aparèixer filtrada a la premsa una reunió que dirigents d’ERC –entre ells un diputat al Congrés– van mantenir el mes de març passat. Què s’hi explicava de rellevant en aquesta conversa? Res. Parlaven d’una persona del partit, que no era a la reunió, de qui deien que era una mica bleda i li faltava trempera. Res que potser no hem dit tots d’algú en alguna ocasió, especialment quan aquest algú no és a la reunió. I com que m’imagino d’on surten aquestes informacions periodístiques, m’indigna pensar com s’han obtingut. Estan fent espionatge polític? Espien a diputats? Quiina rellevància tenen, aquestes converses polítiques, si el que estan investigant són delictes? O és que és delicte dir cul d’olla al del costat? És un escàndol. “Em genera incomoditat saber que s’ha espiat durant hores, dies, mesos i anys companys independentistes”, deia ahir la portaveu d’ERC, Marta Vilalta. A mi em genera alguna cosa més, quan veus que surten a la llum aquest tipus de converses, que tot sigui dit no són pas precisament d’un gran nivell. Em preocupa. I em preocupen tant o més els silencis còmplices dels partits democràtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia