Opinió

De reüll

Els presos polítics, benzina electoral

Si tot plegat servís per veure’ls al carrer, benvinguda precampanya!

Dolors Bassa i Carme Forcadell ja fa onze dies que van tornar a la presó, després que el Suprem els revoqués el tercer grau. Una decisió més que previsible però que no evita el daltabaix quan es converteix en fet. Ja fa onze dies que Bassa i Forcadell van perdre el petit tros de vida que havien aconseguit estabilitzar entre nit i nit a la presó. Acumulen onze dies d’aïllament absolut al centre penitenciari arran de les mesures que imposa la pandèmia. Onze dies de silenci després d’haver estat el centre mediàtic i el punt màxim d’atenció mentre el Suprem jugava amb la publicació de la resolució –o podríem dir directament que torturava psicològicament–.

I ara, aquí a fora, onze dies després, el nom (i el futur) dels presos polítics està en boca de tothom. Per bé i per mal. Les maquinàries dels partits carburen a tot drap en direcció al 14-F i, malauradament, els presos polítics són part de la benzina. Si tot plegat servís per veure’ls al carrer ben aviat, benvinguda sigui la precampanya! Però el tuf que fa tot plegat és de mal respirar... Una barreja de bones intencions, d’interessos momentanis, d’ambigüitats buscades, silencis clamorosos, poca valentia i odi enquistat. Fàcil dir qui és qui. Però són peces de mal encaixar. I mentrestant, els presos, un altre Nadal a la presó. I anar sumant dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia