Opinió

A la tres

La vacuna patriòtica

“Confio que la Generalitat no faci com el ‘gobierno de España’ i ens estalviï avui el ridícul de posar adhesius patriòtics i banderes a les vacunes

Preparin-se perquè avui no sentirem a parlar de gaire res més que de les vacunes aquestes que ens han de salvar a tots. Desesperats com estan els governs, que fa mesos que només ens poden explicar restriccions, confinaments, saturacions a les UCI, daltabaixos econòmics i tancaments d’empreses, avui arriba finalment una primera vacuna contra la Covid-19 i, és clar, l’oportunitat per als governs d’arreu d’Europa de donar algun missatge positiu als seus ciutadans. A mi, que ja saben que no soc pas antivacunes, ja m’està bé, perquè certament pot fer que la situació es capgiri en els pròxims mesos. Però no ha ni començat la campanya de vacunació, a mi suposo que em falten mesos perquè m’arribi, i tot plegat ja m’ha provocat una certa urticària. Ahir ja ens vam passar el dia sabent el recorregut, minut a minut, del primer lot de vacunes. Que si havien passat la nit en un quarter de la Guàrdia Civil de Burgos (“susórdenes!”), que si després ja eren en un centre logístic de Guadalajara i avui, potser quan vostès llegeixin aquest article, ja les hauran administrat a dues persones –un treballador i un pacient d’una residència de Guadalajara. Segur que ho van veure. Ahir les vacunes van arribar a Espanya en un palet i embolicades amb un adhesiu immens que deia “gobierno de España”, el logotip del govern espanyol i, és clar, la bandera d’Espanya. Enlloc més d’Europa van aprofitar per fer patriotisme amb la vacuna. Arreu arribaven les caixes amb el logotip de l’empresa fabricant. Aquí (vull dir allà, a Espanya), no. Preparin-se (com era allò: “Este virus lo paramos unidos”?) que arriben els del gobierno a salvar-nos, com si no les haguéssim pagat nosaltres, aquestes vacunes. Confio, sincerament, que el nostre govern no aprofiti també per fer el numeret i a ningú li passi pel cap estampar l’escut de la Generalitat a les caixes, i que avui no comencem a veure consellers fent-se fotos i penjant-se medalles al costat de pacients amb cara de circumstàncies. Vagin per feina, paguin les ajudes i estalviïn-nos numerets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia