Opinió

A la tres

La investidura telemàtica

“Avui fa cinc anys clavats de la investidura de Puigdemont; no n’hi va haver una segona perquè havia de ser telemàtica. Ai las!

Llegeixo que aquests dies, vista la situació sanitària, els partits polítics s’estan preparant per a la campanya del 14-F (o quan siguin) i que aquest cop apostaran, com probablement no pot ser d’una altra manera, per molts actes i entrevistes telemàtiques. El PSC ha construït un plató a la seva seu, i en el primer acte preelectoral d’Illa (a estones candidat, a estones ministre) ja hi vàrem veure un munt de pantalles de plasma al darrere amb espectadors. Hi penso avui, que fa cinc anys clavats de la investidura del president Puigdemont, i que després de fer l’1-O no va poder ser reelegit per segon cop per allò que la investidura telemàtica deien que era una bestiesa. Roger Torrent no va convocar aquell ple del gener del 2018 perquè, deia, la investidura “havia de ser efectiva i amb totes les garanties”. “No existeixen les investidures telemàtiques”, va dir Iceta. “Una investidura telemàtica degradaria la presidència de la Generalitat”, Arrimadas dixit. “Deixin de fer teatre”, reblava Echenique referint-se a una possible investidura telemàtica. No em negaran que fan riure, vistos ara, quan tot és telemàtic, segons quins arguments. Puigdemont no va ser investit (posin aquí l’adjectiu que vulguin) però mesos després –el maig del 2018– el Parlament va aprovar una llei que permetia fer investidures i reunions del govern a distància. El TC, però, la va declarar inconstitucional poc després. “Encara que les normes no estableixin expressament el caràcter presencial de la investidura, aquesta exigència és inherent a la naturalesa del procediment”, va sentenciar. I va prohibir, també per inconstitucionals, les reunions telemàtiques del govern. No tenien, deien, prou garanties. Brillant! Quina facilitat que tenen per quedar amb el cul a l’aire, no? (els recordo la sentència de Lluís Puig?). Ho saben que l’ONU es reuneix telemàticament? Que s’ha investit consellers telemàticament? Que les reunions del Parlament Europeu són telemàtiques? Que el govern espanyol se n’ha fet un tip? Fan teatre? Degraden les institucions? No són efectives?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia