Opinió

l'anàlisi

Guanyar «sense baixar de l'autobús»

No és estrany que en aquest punt de la legislatura el Partit Popular s'hagi posat al capdavant i fins i tot les enquestes li donin almenys deu punts d'avantatge. Creuen que en les eleccions del 2012 podran guanyar «sense baixar de l'autocar», com deia el tècnic Helenio Herrera. «Si no fem errors, guanyarem.» És una frase que s'escolta a les files populars, com també a Catalunya en boca de CiU, a l'hora d'explicar la seva situació estratègica respecte de les eleccions catalanes.

Una actitud dels membres del PP que els fa ser prudents, amb aparicions molt controlades davant la premsa i sense sortir del guió, perquè en el fons la pauta del Partit Popular bé marcada exclusivament per fer fora Rodríguez Zapatero de La Moncloa.

Així ha quedat demostrada l'actitud del Partit Popular amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Mentrestant, el líder del PP, Mariano Rajoy, només ha fet una declaració controlada i sense acceptar preguntes tot dient que s'ha de mirar el futur, girar full i parlar dels problemes econòmics. Els seus «segons» han fet tot el contrari, per variar les estratègies i aprofitar la sentència per anar en contra de Catalunya. Una tàctica que recorda molt la que va fer en el seu moment José María Aznar per guanyar la seva segona legislatura.

Un nivell electoral que implica perdre un vot a Lleida o Girona i guanyar-ne dos a Salamanca i Valladolid. Radical va ser la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, quan va qualificar de «feixista» el president de la Generalitat, José Montilla, perquè es posava al davant de la manifestació en contra de l'Estatut. Unes declaracions d'un perfil baix que contradiuen del tot la idea de voler no fer errors per poder guanyar. No és el primer cop que passa que el PP resguarda Rajoy amb els seus silencis i les seves discrecions i treuen De Cospedal, Arenas i Pons a escalfar l'ambient i aixecar polèmiques.

Tot plegat recorda l'època de José María Aznar, quan treien Acebes i Zaplana a l'arena política per fer soroll i blindar el seu llavors líder mediàtic.

Rajoy està concentrat en el debat de política general de la setmana vinent, en què vol acabar el seu discurs amb una mena de: «Váyase, señor Zapatero», i defensant la unitat d'Espanya. El PP també estudia en aquest debat fer gestos i mirar CiU amb vista a les eleccions generals i catalanes per acabar d'enfonsar Zapatero. Tota una incoherència amb el suport de CiU que aprofita la sentència per anar més en contra del PSOE de Zapatero que no pas en contra del Partit Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia