Opinió

opinió

13 milions de solucions

Girona té l’oportunitat històrica de tirar endavant un pla d’inversions ambiciós per a la ciutat de més de 13 milions d’euros. Una oportunitat per posar en marxa un centenar de projectes que són del tot necessaris. Les inversions són la principal eina d’activació de l’economia, i en aquests moments tan complicats que estem vivint és necessària la seva aprovació.

Dilluns vam portar a aprovació del ple aquest pla d’inversions 2021. Però malauradament els tres grups a l’oposició en bloc, Guanyem, el PSC i Ciutadans, van fer pinya per bloquejar-lo. Van votar en contra, per exemple, del pla d’inversió en habitatge de 2,5 milions d’euros per a jovent, gent gran i famílies; la reforma de l’Estació Espai Jove per a formació i orientació laboral; l’Oficina Verda; la inversió de prop d’un milió d’euros per a reformes urgents a les escoles i instal·lacions esportives, i un altre milió d’euros per a la cultura, entitats populars i equipaments. Totes aquestes inversions no són triades a l’atzar, sinó que són projectes llargament reivindicats per entitats veïnals i grups municipals del govern i de l’oposició. Projectes que s’han treballat durant setmanes i mesos.

Des d’Esquerra Republicana ens vam afegir al govern de Girona per impulsar la ciutat i estar al costat de la ciutadania. I aquestes inversions històriques en són un clar exemple. És una irresponsabilitat no donar suport a unes inversions que tenen com a objectiu dinamitzar l’economia de la nostra ciutat i fer-la avançar. Cada setmana que es perd, és una setmana que no podem complir amb els objectius de donar resposta a la urgència de les veïnes i veïns.

No ens donem per vençuts. No ens resignem, i menys en un context de crisi com el que vivim. Apel·lem a la responsabilitat de Guanyem, el PSC i Ciutadans perquè reconsiderin la seva posició de bloqueig per interessos partidistes i tornin a seure a la taula de negociació. Des del govern insistim en la nostra voluntat i total predisposició per arribar al consens. Per això fem una crida a l’oposició perquè torni a la via responsable per donar suport a la ciutadania amb aquestes inversions, fer front al més aviat possible a la situació de crisi i donar solucions a les necessitats de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia