Opinió

Keep calm

Ideal

Vaig visitar per primera vegada l’Ideal després de la seva obertura, ara fa poc més d’un any, per contemplar com mai havia vist els quadres de Monet, el genial pintor impressionista. I ara, enmig de la campanya electoral més atípica que recordem, he tornat a aquest espai del Poblenou atret per una proposta que em suggeria un viatge virtual a una Barcelona desapareguda. A una Barcelona marcada per la grisor del franquisme guiat per sis dels millors fotògrafs de casa nostra. Imatges analògiques disparades per les càmeres de Joana Biarnés, Francesc Català-Roca, Colita, Oriol Maspons, Xavier Miserachs i Leopoldo Pomés, com a protagonistes d’una proposta d’última generació digital. La tecnologia més rabiosa del present: intel·ligència artificial, realitat virtual, més de 1.000 metres quadrats de pantalla, 27 projectors... al servei dels retrats d’una Barcelona que intentava tirar endavant enmig de la grisor, la misèria i la censura del franquisme.

A l’Ideal tot és sorprenent. Fins i tot el seu edifici, que va començar sent ocupat per una pista de patinatge, i per això al Poblenou és conegut amb el nom d’El Rellisquín. I, posteriorment, cinema de barri i, encara més tard, plató de televisió abans de convertir-se en l’actual centre de cultura que cerca noves expressions artístiques a través de les noves –i novíssimes– tecnologies. Els ho recomano. No té preu entrar en aquesta Barcelona en blanc i negre a través de les fotografies d’aquests sis genis i passejar per la Barceloneta amb La Chunga, xerrar amb els Beatles dins d’una suite de l’hotel Avenida Palace o compartir el Park Güell amb Salvador Dalí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia