Opinió

A la tres

‘Allez, allez’, Manuel!

“Dos anys després de voler-se menjar el món (i que li fessin creure que podria), Valls ja se n’ha cansat. Un exitàs, Manuel!

Un èxit, això de Manuel Valls. Els mitjans de comunicació ja feia mesos i mesos que especulaven sobre quan deixaria el seu càrrec de regidor a l’Ajuntament de Barcelona (vistos els brillants resultats que va obtenir a les darreres municipals), i ara ja fa tres dies que diu que sí, que se n’anirà, que ara que s’ha adonat que se sent “majoritàriament francès” se n’anirà altra cop cap a París “en breu”. Ja tardes, Manuel! Allez, allez! Vite, vite! Valls se n’anirà de la mateixa manera que va arribar: concedint entrevistes a tort i a dret i pontificant sobre el que cal fer a la capital catalana, a Catalunya i al món. Allez, allez! Se n’anirà, sí, però quedarà com un exemple d’inconstància i de renúncia després de no haver aconseguit el que es pensava i que alguns li havien fet creure que podia ser. Si ja fa mesos i mesos que els mitjans de comunicació donaven per fet que se n’anava, i ell no s’encarregava pas de desmentir-ho, em pregunto què ha estat fent fins ara a l’Ajuntament de Barcelona. I em pregunto també què vol dir, quan diu que se’n va “en breu”. Què vol dir “en breu”? Vite, vite Manuel! Se’n recorden, del que havia de ser Valls? Del gran triomf electoral que havia de tenir la seva aliança de Barcelona pel Canvi amb Ciutadans? Alimentat –i finançat– pel sector dels negocis, li van fer creure que es menjaria el món, i resulta que aquesta part del món se l’ha menjat a ell. Tot un estrateg, acostant-se a Ciutadans; finalment, Manuel, hauràs fet la mateixa fi que Rivera i aviat Arrimadas. Un exitàs, vaja. Potser és que la teva única funció era fer el que vas fer: ser clau perquè Colau i Collboni poguessin governar a la capital catalana en detriment d’un govern independentista, que són aquests que dius que defensen “una causa injusta, insensata i perdedora”. A diferència, és clar, de la de Barcelona pel Canvi (quin canvi?) i de Ciutadans, que ja es veu que defensen una causa justa, sensata i sobretot guanyadora. Merci, Manuel, per aquest gran compromís, llarg i durador, amb la ciutat de Barcelona. Allez, allez! Vite, vite!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia