Opinió

opinió

L’habitatge públic, un repte

Amb l’entrega dels primers 19 pisos hem fet un gran pas endavant

Des de fa temps, a Salt estem fent un esforç molt important en la nostra política d’habitatge i ara comencem a veure els primers resultats, com per exemple el que hem aconseguit aquesta última setmana i que visualitza l’esforç fet fins avui dia: hem adjudicat els primers pisos del Parc Municipal d’Habitatge als demandants de lloguer públic.

Comencem a veure els primers fruits d’un treball de molts mesos, i l’entrega de les primeres claus és només la punta de l’iceberg d’una proposta que ja ens ha situat com a referent en l’àmbit català a l’hora d’afrontar el repte de l’habitatge i d’impulsar polítiques reals, donant resposta a les necessitats de la gent en el context d’aquests temps que estem vivint. Per superar el repte estem convençuts que ens cal un Parc Municipal d’Habitatge potent i, per aquest motiu, durant l’últim any i mig hem invertit nou milions d’euros i hem creat una borsa de pisos que s’enfila fins a gairebé 200.

La gestió d’aquest Parc sovint és complexa i lenta, més del que tots plegats desitjaríem, però alhora estem convençuts que hem trobat la via adequada. El procés des del moment en el qual s’adquireix un pis i fins que aquest es posa a disposició del corresponent sol·licitant de lloguer municipal acostuma a ser llarg i feixuc.

Però els resultats finals s’aconsegueixen, tal com vam poder comprovar la setmana passada, amb l’adjudicació de pisos per als seus llogaters i, el més important, sense deixar ningú vulnerable desatès pel camí. Hem habilitat pisos pont per allotjar aquestes famílies i ja hem posat en marxa el projecte Noves Claus, Nous Veïns, una eina que ens permet ajudar persones i famílies que tenen ingressos però dificultats per accedir al mercat lliure de lloguer.

Estem fent un esforç titànic com mai fins ara s’havia fet a Salt perquè ens ho creiem. Tenim claríssim que en el context actual hem de ser actors principals en el mercat de l’habitatge, sense deixar de reclamar a la resta d’administracions una major implicació, però al mateix temps sense treure’ns la responsabilitat de sobre perquè la nostra prioritat són els joves, la gent gran, els estudiants, les famílies i els més vulnerables. En resum, tots els saltencs i saltenques.

Així ho entenem i així ho defensem. L’habitatge és un dret bàsic i la base de l’arrelament a qualsevol comunitat i societat. Amb l’entrega dels primers 19 pisos hem fet un gran pas endavant, però ens queda un llarg camí per recórrer. Si tots plegats continuen remant en la mateixa direcció ens en sortirem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia