Opinió

El festival de música del país

Al darrere de cada Musicant de Campllong hi ha pensament, gust artístic i voluntat de fer país

Divuit anys creixent sense fer-nos grans. Aquest és el lema del Musicant de Campllong, que arriba a la majoria d’edat. El Musicant ha crescut convivint amb grans festivals, però ho ha fet amb una altra perspectiva, la de convertir aquest poble del Gironès d’encara no sis-cents habitants en punt de trobada imprescindible per escoltar música del país. No han pretés, i podrien, omplir explanades. Al darrere de cada Musicant hi ha pensament musical, gust artístic i voluntat de fer poble, que és una manera de fer país. A Campllong, quan s’hi posen, no s’hi posen per poc. Al llarg dels anys hi han passat grans veus, però també s’hi han descobert grups nous o s’hi han pogut veure produccions molt ambicioses. I tot això ha estat possible perquè hi ha un grup de gent que hi ha dedicat molt de temps i que ha mostrat estima per la cultura i pel país: els germans Francesc i Albert Bosch, Àlex Carreras, el músic Antoni Mas, el periodista Lluís Falgàs, el gran relacions públiques que ha portat presidents de la Generalitat i del Parlament a Campllong, el dissenyador Xavier Fontané i molta altra gent, entre les quals la Mar i la Cris, que en són el relleu generacional.

Dimecres van fer una presentació de les actuacions d’aquest any, del 24 al 28 d’agost, en un escenari privilegiat, a redós de l’església parroquial i amb una revisió en clau de jazz de gran clàssics, de Cole Porter a boleros, passant per Vinicius de Morales, tots en català. Quatre grans músics, Adrià Bauzó al saxo, Alexandre Carbonell al piano, Santi Colomer a la bateria i Joan Motera al contrabaix, van acompanyar la veu càlida d’Helena Rosich. Com diu l’alcalde, Lluis Freixes, el Musicant només es pot fer perquè hi ha empreses patrocinadores al darrere, en un exercici de mecenatge tan necessari com imprescindible seria una llei que l’impulsés. Aquest any per Campllong passaran el dia 24 d’agost Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup, una formació procedent de l’Alguer que fa cançons de sàtira i festa; Pau Vallvé i Ginestà, el 25 d’agost; una proposta musical, És quan canto que hi veig clar, que reuneix Port Bo, els Montgrins, el Cor Cypsela i Indira Ferrer, dirigits pels mestres Jordi Molina i Antoni Mas, el 26 d’agost; la gran Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, el 27 d’agost, i Notte e Giorno, un viatge musical a la València del segle XV, el 28 d’agost. Per molts anys, Musicant!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia