Articles

dos negroni

El turisme familiar a Blanes

Hi ha hagut enrenou aquests dies, perquè el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Blanes va dir, a propòsit del festival Pride, que s'havia de celebrar a la localitat, que “un esdeveniment homosexual és incompatible amb el turisme familiar”. El festival és “un conjunt d'actes festius i reivindicatius oberts a tothom que giren al voltant dels col·lectius gai, lesbià i transsexual”. Les declaracions del bon home, Fernando Gómez, són, segons la Candidatura d'Unitat Popular de Blanes, “intolerants i discriminatòries”.

Disculpin la impopularitat del present article. Juro que el meu compromís amb la llibertat i la normalitat de gais, lesbianes i transsexuals és constant. Però i si en Gómez tingués part de raó? Jo potser penso que el festival és incompatible amb el turisme familiar, però no perquè sigui un festival gai, sinó perquè és un festival d'adults amb ganes de festa i de relacions interpersonals. Els pares de família homosexuals i les mares de família lesbianes que conec no portarien la canalla al festival (com tampoc no els portarien a la Love Parade, que no és una trobada homosexual). Els adults, quan anem a les trobades, ens emocionem, fem soroll, bevem i fins i tot ens estimem a la platja, siguem gais o no. De fet, la majoria d'esdeveniments són incompatibles amb el turisme familiar. Però, si volen, diguem-ho al revés. Diguem que és el turisme familiar el que és incompatible amb el festival Pride i que potser als assistents al festival tampoc no els deu fer gaire gràcia el turisme familiar. Recorden la vinyeta del gran Crump? Dos gais a la platja veuen una pilota. Es miren amb pànic. “Déu meu, ja són aquí els heteros!”, xisclen. I marxen a cuita-corrents.


Comenta l'article a www.avui.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.