Opinió

Relleu a la Fundació

Es recordaren Frank Keerl Pla, Josep Martinell, Josep Vergés i Frederic Suñer

Vint-i-nou anys dirigint la Fundació Josep Pla de Palafrugell són molts anys (des que es posà en marxa, el 1992) i una feina difícil, perquè si bé la fundació és de vital importància per a la nostra cultura, en canvi disposa de migrats recursos. I l’Anna Aguiló, directora que ara es jubila, és qui s’ha dedicat amb cos i ànima durant vint-i-nou anys a aquesta feina perseverant i minuciosa, amb tanta eficàcia com discreció.

En l’última reunió del patronat, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, fou qui primer intervingué per agrair la feina feta per l’Anna Aguiló al llarg d’aquests 29 anys que ha treballat per la fundació, i en destacà que fos des de la creació de l’entitat. Tots els patrons reunits van opinar sobre la feina de la directora, destacant-ne el seu l’altíssim grau de compromís personal i professional que, partint del zero més zero de tots els zeros, ha arribat a consolidar una institució que avui és referent imprescindible dins el món literari català i indiscutible en l’àmbit del nostre patrimoni literari.

Es recordaren Frank Keerl Pla, Josep Martinell, Josep Vergés i Frederic Suñer com a persones que van apostar per la creació i continuïtat de l’entitat, i es valorà també molt positivament la participació d’Anna Aguiló en la creació d’Espais Escrits, la Xarxa del Patrimoni Literari Català i la col·laboració permanent d’ençà de l’any 2005. Ella agraí les paraules dels patrons, agraí la confiança dels membres del patronat de tots aquests anys, i la feina imprescindible de les persones que formen l’equip de treball, Marta Vergés i Mireia Xarau.

En aquesta última reunió del patronat del 16 de juliol passat, el president, Miquel Noguer, explicà com s’ha desenvolupat el procés de selecció del nou director de la fundació, tal com consta en l’acta del tribunal, un relleu tranquil en forma de concurs públic que s’ha desenvolupat de manera impecable. El nou director serà Francesc Montero, doctor en filologia catalana i membre de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona, que s’ha declarat molt il·lusionat amb el repte. Amb la voluntat que el seu projecte i els horitzons marcats disposin del vistiplau i la complicitat dels patrons, encara referma més les seves ganes de tirar-ho endavant i emprendre les accions oportunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia