Opinió

Keep calm

Monteagudo, espanyol de l’època

Manel Monteagudo és aquest gallec que assegurava que arran d’un accident havia estat en coma durant 35 anys, del 1979 al 2014. Però la història d’aquest home –que per a més inri presenta la doble condició socialment perillosa de ser poeta en promoció d’un llibre seu– revelava inconsistències que destrueixen tota la força narrativa que el seu cas podria haver proporcionat si hagués estat veritable. Resulta que, durant aquest pretès estat vegetatiu de 35 anys, Monteagudo ha tingut temps (i suficient inconsciència conscient, segons la sornegueria proverbial) per casar-se i tenir dues filles!

En un temps rècord d’ejaculació precoç informativa, els mitjans de comunicació van divulgar la notícia, van desconstruir-la i van reduir-la al subgènere articulístic del hi-hi-hi inofensiu i autoconcloent. És una llàstima. Perquè, igual que amb el cas d’Enric Marco –impostor que després d’haver treballat per als nazis es va fer passar com a supervivent de l’holocaust–, s’ha desaprofitat un nou filó d’alta significació política, sociològica, històrica i moral. El cas Monteagudo hauria pogut tenir la virtut de posar Espanya (i Catalunya) davant el mirall de la seva història recent. És a dir, la història comatosa d’uns morts vivents. És a dir, un estat de catatonia dissenyat per justificar moviments que, amb els sentits vius de la consciència democràtica, haurien estat injustificables. Parlem d’una Transició habilitada perquè els botxins no haguessin de retre comptes. Uns GAL amb la ics que encara pampallugueja. Un 23-F protegit com a document classificat. Un rei disculpat a través d’un exercici de màgia potàgia. Una immersió lingüística que no ho era. Balances fiscals amagades. Una taula de negociació que és un holograma. Un imam terrorista vinculat al CNI. Un 1-O reduït a fetilleria. Una esquerra còmplice de la repressió totalitària contra l’independentisme i que per això mateix treballa afanyosament en el conjur de fer creure que l’independentisme és ultradreta... Monteagudo, espanyol de l’època!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia