Opinió

A la tres

Prendre decisions a temps

“Que la variant òmicron ens ha sortit d’una transmissibilitat extrema no és cap novetat

Amb això de la covid hem après que no hi ha veritats absolutes ni fórmules màgiques i que tot el món afronta amb més o menys encert les batzegades d’un virus extremadament canviant, però que no deixa d’actuar com tota la resta de virus que hem conegut fins ara: amb una gran capacitat d’adaptació. El fet que encara no li haguem agafat la mida, ni professionals ni experts, ni encara menys ciutadans del carrer, no hauria de servir d’excusa, altre cop, per justificar el que sembla una improvisació constant de les mesures per intentar aturar-lo. Perfectament conscient que la gestió de la pandèmia és d’una dificultat extrema i que han de prevaler els criteris de salut pública, no entenc com és que es decideix tancar l’oci nocturn, reduir aforaments a la restauració i aplicar tocs de queda un dia abans de Nadal. Tan sols un dia! Amb el greuge i les pèrdues econòmiques que això comporta per a aquells sectors que, en previsió, ja havien comprat el gènere per passar les festes.

Tant que es parla d’avançar-se als esdeveniments, de tenir una mirada llarga, d’anar un pas més enllà, i sembla com si no fes pràcticament dos anys que convivim amb la covid. O, millor dit, que la covid marca el nostre dia a dia. Que la variant òmicron ens ha sortit d’una transmissibilitat extrema no és cap novetat, perquè fa setmanes que s’alerta de les particularitats d’aquesta nova variant i de la seva presència arreu. Malgrat que el president Aragonès en la intervenció de dimarts per justificar les noves mesures de restricció emfatitzés que “res feia pensar” que s’haurien d’aplicar, l’escenari de les darreres setmanes contradiu la seva sorpresa.

La desesperació dels sectors afectats, que esperen rebre una compensació de l’administració, és del tot comprensible, sobretot perquè no és la primera vegada que entomem de ple les conseqüències d’una decisió tan discutible pel que fa a agilitat a l’hora de prendre-la. Els sacrificis no s’han acabat, però si es poguessin avisar amb un cert marge no ens farien sentir tan vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia