Opinió

opinió

El somni d’una Diva

El somni es converteix en realitat, és un moment fantàstic, de maduresa personal

Fa gairebé tres dècades, una jove cantant gironina tenia un somni. Després de cursar els seus estudis musicals, amb 16 anys ja es dedica professionalment al món de la música, viatja, es segueix formant i és sota el guiatge d’en Ferran Prat, gran amic i millor persona, que sento per primera vegada la Susana del Saz; era un sopar benèfic, dues peces líriques i una cançó de la gran diva del jazz, Ella Fitzgerald, i em va entusiasmar. Aleshores la Susana formava part d’una de les orquestres més prestigioses de Catalunya, La Selvatana, on, com a solista, mostrava la seva versatilitat a cada concert. Passa un temps a Itàlia, segueix la seva carrera com a cantant, i és allà on recupera una idea, un somni que neix a partir d’un sentiment postadolescent, i que creix a partir de la realitat cultural viscuda arran dels viatges i concerts arreu, la Susana somia un espai on gaudir de concerts íntims, propers; en algun moment de la vida sap que crearà a Girona un nou concepte de local, el que no sap és que no ho farà sola.

Ara fa poc més de tres anys, al carrer Figuerola, just davant d’on vivia la Susana quan era adolescent, el somni es converteix en realitat, és un moment fantàstic, de maduresa personal i professional que permet la creació de La Diva, un projecte del qual ella és directora artística i la seva parella, en Sergi, s’encarrega d’una excepcional oferta de cocteleria. Concerts, jazz, cabaret, tributs i grups de versions, monòlegs, sopars, La Diva comença a ser un espai de trobada, no tan sols dels que ja tenim una edat i enyorem els concerts dels dimecres de Platea. La Diva és un local on tot tipus de públic gaudeix del sentiment íntim de sentir de prop la veu i la mirada de l’artista.

Sis mesos després d’obrir portes, arriba la covid i ens canvia la vida. Transformar i adaptar el projecte o desaparèixer; després de tants anys perseguint un somni, tu et rendiries? Doncs ells tampoc. Take away gastronòmic i de cocteleria, tallers... Tot just fa uns mesos semblava que podríem tornar a viure “com abans”, i La Diva reneix exultant. Però ara toca de nou canviar i adaptar-se: amb menys aforament i amb mesures preventives podem celebrar el Nadal gaudint de la màgia de La Diva, i donar suport a la cultura sopant i brindant, perquè no podem oblidar que estem vius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia