Opinió

De set en set

5.226 milions

CaixaBank ha obtingut l’any 2021 un benefici de 5.226 milions d’euros. Ho repeteixo sense que el meu cap se’n pugui fer una idea: 5.526 milions, una xifra en part deguda a l’impacte de la fusió amb Bankia: aquella claveguera rescatada amb diner públic. La notícia va publicar-se fa uns dies, però jo segueixo impactada. Com també pel fet que, poc després, s’anunciés que el Santander ha obtingut uns beneficis de 8.124 milions.

Em centro en CaixaBank perquè confesso que en soc clienta. Ho soc des que La Caixa d’aleshores va absorbir Caixa de Girona. A vegades he pensat passar-me a una banca ètica (no és un oxímoron?) i, també ho confesso, no ho he fet per mandra, però encara més perquè tinc assignada una persona amable, competent, disposada a ajudar-me. Pateixo per si l’acomiaden perquè, amb tants de beneficis que així també creixen, el grup financer no fa més que reduir personal.

Com altres bancs, acomiaden treballadors i van tancant oficines, de manera que molts clients perden aquella que tenien més pròxima a la seva ciutat o, en el cas dels pobles, s’han de desplaçar a una altra localitat: això si poden. Ho dic pensant sobretot en persones grans, algunes de les quals no estan familiaritzades ni amb les targetes bancàries ni amb les noves tecnologies i, si encara tenen a l’abast oficines, han de pagar una comissió per operació. Per avui hi ha convocada una “vaga” pel que fa a l’ús de targetes en protesta pel mal tracte dels bancs a les persones grans. Massa poc. No només cobren per tota gestió, sinó que van augmentant els beneficis amb inversions en el forat negre del món. Això mentre els índexs de pobresa no fan més que créixer. Vosaltres, capitalistes, sou el Terror.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia