Opinió

opinió

Vívid, festival del vi

Vivim en un entorn idíl·lic que abraça el mar i la muntanya

Tenim un territori únic. Som persones privilegiades perquè podem passejar pels camins de ronda de la Costa Brava i després enfilar carretera amunt i anar pujant fins sentir la frescor dels Pirineus. Nosaltres, gironines i gironins de les vuit comarques, som aquelles que vivim en un entorn idíl·lic que abraça el mar i la muntanya, i aquest fet l’hauríem de valorar i agrair perquè aquesta terra també ha condicionat la nostra manera de ser i de fer.

Probablement, a la definició que la vida és una successió de moments, hi hauríem d’afegir que aquests moments, quan abracen un paisatge i unes aromes de territori com el nostre, són de doble intensitat de vida.

Ara entenc per què la campanya Viure el doble, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, m’ha enamorat. Fan poesia del verb decidir, perquè no hem de triar si ho tenim tot, el que hem de fer és crear el nostre rumb, llistar els llocs que ens sedueixen i deixar fluir. Una ciutat que enamora com Girona i volcans a la Garrotxa. Un passeig amb caiac sentint la teràpia blava que ens regala el mar i una baixada esquiant per sentir la fredor de la neu i el silenci de la muntanya. Jugar a golf i prendre consciència de l’aquí i l’ara fent mindfulness. De la música a la lectura, però sempre amb festivals i amor a la cultura, comprenent aquesta reacció química que són les emocions, que les sentim en el cos i ens donen molta informació d’allò que ens omple de veritat.

I ara un pas més, l’oportunitat de viure el mes de l’enoturisme a l’Empordà, una proposta per l’abril que abraça la seva vuitena edició. Experiències client per viure maridatges amb formatges, flors, xocolates, i sempre cuina Km 0. Tastos en espais venues de monestirs i fortificacions que surten d’allò habitual i per tant evoquen aires vintage.

Aromes, olors, perfums que aixopluguen vinyes i cellers amb esmorzars de forquilla i passejades guiades a peu o amb bicicleta. Una oportunitat més per viure la cultura del vi i la terra sota el guiatge de les persones que formen part de la DO Empordà.

Vívid és el nom d’aquest festival del vi, però jo li dono un plus. Vívid és Vivenciar Intensament els Valors Intrínsecs de la nostra Destinació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia