Opinió

De reüll

Aterratge

La regulació del castellà a les escoles comença a aterrar en el discurs polític després que ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, admetés que “o regula el TSJC el castellà com a llengua d’aprenentatge amb un 25% o ho regulem des del Parlament”. I hi afegeix que aquest cop la cambra catalana ho fa seguint criteris pedagògics no pas jurídics ni judicials. A més a més, ha criticat els que defensen “desobediències falses” que no es poden portar a terme. El castellà ja era a les escoles i ara del que es tractava era de regular-ne legalment la presència. Aquesta era l’única raó per la qual es va optar per modificar la llei de política lingüística malgrat els primers relats ficticis que apuntaven a un reforçament del català. Veurem quin serà el resultat d’aquesta nova legislació i si el català, com diuen, en resultarà beneficiat, tot i que sembla poc probable si no ho han fet fins ara.

Ara caldrà començar a aterrar també el relat sobre la geometria variable amb què ERC i Junts tenen previst governar fins a acabar la legislatura i que deixa la majoria del 52% en un cul-de-sac de difícil aplicació mentre van florint els acords amb el PSC i els comuns mentre que el camí per a la CUP comença a fer-se costerut si es queden en l’oblit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia