Opinió

A la tres

A tu, dona que has avortat

“Miro de posar-me en la teva pell i imagino què sents quan veus gent frivolitzant amb la teva difícil decisió

A tu, dona que en algun instant de la teva vida has triat avortar de forma voluntària. Miro de posar-me en la teva pell i imagino el dolor que sents quan veus tanta gent frivolitzant amb la teva difícil determinació. Quan perceps que una part del món t’assenyala com si la presa d’aquella decisió hagués estat tan fàcil per a tu com quan has de triar entre fer macarrons o lasanya per dinar o si et desplaces en metro o en cotxe al centre de Barcelona. Mai he avortat, però sí que he viscut de prop el patiment de mares que s’han enfrontat a la decisió més dura i insuportable de la seva vida. Conec quina forma pren el desig d’amagar-te sota els llençols del teu llit i no sortir mai més d’aquest refugi de pega que t’has creat. La majoria de dones que opten per posar fi a l’embaràs se senten en algun moment deprimides, empipades i, sobretot, culpables. Molt culpables. Una part de la societat empeny prou fort perquè així sigui. Sé de mares que el dol les acompanyarà la resta de la seva vida i que en algun moment s’han sentit esclafades pels estigmes i la vergonya que alguns pretenen que sentin. I sí, l’avortament va ser una decisió voluntària, però això no està en contradicció amb ofegar-te abans en un mar de dubtes.

A tu, dona que has hagut d’avortar, et vull recordar que milers de feministes han lluitat fins a l’extenuació perquè no hagis de justificar la teva decisió davant de ningú. Ja t’hauràs justificat prou davant de tu mateixa per encara haver d’explicar a tothom les teves raons. Cada dona té uns motius únics i igual de vàlids, i la resta no som ningú per qüestionar-los. Les dones hem estat educades per integrar la maternitat en les nostres prioritats i ja comença a ser hora de cridar ben fort que la decisió de tenir un fill o filla és tan legítima com la convicció de no voler fer-ho. Que no deu ser tan difícil d’entendre que el dret a l’avortament no és incompatible amb les campanyes per preveure els embarassos indesitjats ni amb els programes socials per acompanyar qui es planteja avortar per raons econòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia