Opinió

Marea alta

A caçar mòpies!

TV3, IB3 i À Punt s’han posat d’acord per llançar la primera sèrie conjunta de misteri, coproduïda amb Espaitemps. Es titula Mòpies i consta de quatre episodis de 55 minuts, que s’estrenarà el 25 de setembre al canal illenc. El context en què passa la història és un casal d’estiu, on els protagonistes surten a caçar mòpies, un ésser que forma part de l’imaginari col·lectiu balear i que, per a molts, ja només és un record.

Anar a caçar mòpies és un record de quan es jugava en català, de quan la vida al carrer era en català, de quan la infantesa, l’adolescència i la joventut passaven al carrer, a fora vila, i eren en català. Un record d’una llengua que ens va formar com som i que dibuixava una manera d’entendre el món, i els moments decisius. Anar a caçar mòpies era una experiència de trencament amb la ingenuïtat infantil i omplia moltes hores de diversió. Era un ritual d’iniciació. Un misteri.

I, si abans era un misteri, ara encara ho és més perquè molts joves i adolescents no saben ni què és. La cultura del joc a fora vila, del joc al carrer, no té punt de comparació amb el challenge de torn de la xarxa social de torn. Només us diré una cosa: tot seria diferent si els creadors de Tik Tok haguessin anat a caçar mòpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia