Opinió

Consolat de Sildàvia

Al Museu del Joguet de Catalunya hi haurà un consolat, amb seu permanent, amb la finalitat d’atendre els conciutadans de Sildàvia

Viatjar a Sildàvia no és complicat, ni difícil; és a l’abats de tothom, no és car i es pot fer sovint, tant freqüentment com ens plagui, només han d’agafar alguns dels àlbums de Tintín, (El ceptre de Ottokar, Objectiu: la Lluna, o Hem caminat damunt la Lluna), on a través de la lectura, Georges Remi (Hergé) ens transportarà al país imaginari. La ubicació d’aquest territori, el Reialme del Pelicà Negre, ha estat motiu de diferents controvèrsies entre els estudiosos i tintinòlegs d’arreu del món, que coincideixen a situar Sildàvia al cor d’Europa, a la península dels Balcans, però ningú s’atreveix a posar-lo sobre el mapa, encara que se sap del cert que té com a veí l’hostil Borduria, i que la seva capital és Klow. Uns la situen a l’actual Romania; altres, a Montenegro, també a Albània, a Txèquia i fins i tot a Bèlgica. El cert és que continua sent un misteri la ubicació geopolítica d’aquest país. Un indret on diuen que hi ha dues grans valls, amb paisatges imponents, fonts d’aigües termals i sulfuroses, i que és ric en recursos naturals, i exporta blat, aigua mineral, cavalls i violins.

Sildàvia, fa un parell d’anys, va obrir un consolat a Barcelona. Allà, sota el guiatge del cònsol honorari Enric Reverté, i malgrat els intents d’aturar-ho de Moulinsart, l’empresa belga que gestiona els drets dels hereus d’Hergé, s’han fet passaports i documents d’identitat per a tots aquells que volien pertànyer a aquest món imaginari. Ara, al Museu del Joguet de Catalunya, hi haurà un altre consolat, aquest amb seu permanent, amb la finalitat d’atendre tots els tintinaires i conciutadans de Sildàvia, que són tots aquells que han viatjat al Reialme del Pelicà Negre a través de la lectura de les aventures de Tintín, i alhora s’hi treballarà per difondre les virtuts d’aquest país. Serà dissabte, 8 d’octubre, a les 12 del migdia, a l’auditori Brossa-Frègoli del Museu del Joguet, que l’excel·lentíssim cònsol, Joan Manuel Soldevilla, presentarà la nova seu del consolat a Figueres. El lloc triat no podia ser més encertat, un espai ple de somnis, envoltat d’objectes del món imaginari de moltes generacions d’infants i no tan infants. El seu cònsol, Soldevilla, és tota una autoritat en el tema, especialista en còmic, expert en tintinologia, autor de l’Abecedari de Tintín i Univers Hergé, entre moltes altres publicacions relacionades amb el món del còmic i de Tintín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia