Opinió

A la tres

No faci un ‘Joana Masdeu’

“Garantit que, si segueix fil per randa l’abecé del manual del bon manipulador digital, els èxits venen rodats

Si mai es decideix a introduir-se en el món dels fakes i les manipulacions a les xarxes socials, tingui en compte que hi ha una regla essencial: no es pot ser potiner. És a dir, no faci un Joana Masdeu o l’enxamparan a la primera de canvi. No sigui tan curt de gambals d’usar dades personals per activar el compte. Ni intenti viralitzar missatges o crear opinió sense prèvia activitat. No s’envolti d’amistats a les xarxes que puguin deixar clar per a qui treballa. No vulgui projectar una imatge pública potent que convidi a investigar qui coi és. Vostè és un ciutadà més, que només expressa la seva opinió. Sigui constant, com una formigueta, però sense estridències. S’ha d’anar piulada a piulada. Falsedat a falsedat. Amb tocs d’humor però també amb un grau de mala llet quan sigui necessari. Diversifiqui la seva activitat, si pot amb diversos comptes i perfils. Ataqui per totes bandes i sense pietat. Està garantit que, si segueix fil per randa l’abecé del manual del bon manipulador digital, els èxits venen rodats. No en tingui cap dubte. En canvi, si es decanta per fer un Joana Masdeu, la seva trajectòria com a influenciador matusser tindrà el dies comptats.

Tingui també present, però, que vostè no serà l’únic intentant generar mala maror en el món digital. La competència serà dura. Partits polítics, institucions, empreses, clubs esportius i lobbistes de tota mena ja fa temps que tenen el cul pelat en això de la manipulació via xarxes socials. S’aprofiten de la manca de suspicàcia i exigència dels usuaris per viralitzar a tothora mentides i difamacions que queden per sempre més presents en la virtualitat. En aquest sentit, no trobarà gaire resistència ni peticions de rigor. Podrà anar coaccionant i calumniant sense gaires problemes si sempre té present el mateix karma: “No faré un Joana Masdeu, no faré un Joana Masdeu...” Anirà bé que s’ho repeteixi a vostè mateix de tant en tant, per no caure en la temptació d’anar a la manipulació fàcil. No deixi mai de ser un professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia