Opinió

la crònica

El bus que no venia i que ara vindrà

Deixar el Xifra sense ESO és, alhora, “una acció unilateral” i “una oportunitat”

El juliol del 2019, en el programa de la festa major del barri del Pont Major, el secretari de l’associació de mares i pares (AMPA) de l’institut Narcís Xifra, Roger Casero, alertava en un article que l’obertura d’un centre de secundària a Sarrià obligava les administracions a prendre mesures. Parlava, entre d’altres, de transport i mobilitat escolar. Tant les famílies com la direcció s’han queixat que no hi ha prou freqüències de l’L6 entre el barri i el centre.

En un dels últims plens de l’any passat, la regidora de Mobilitat de Girona, Marta Sureda (Junts), va explicar que, si hi havia pressupost, ampliarien les freqüències de l’L6. Els comptes estan prorrogats i, a partir del setembre, veurem si encara caldrà ampliar-les, quatre anys després de l’advertència de Casero, que ara presideix l’AMPA.

Doncs bé, després que l’Ajuntament no s’activés per afavorir la interconnexió entre centre i perifèria, ara assegura que organitzarà una línia de bus per acompanyar una trentena d’estudiants de primer d’ESO del Pont Major, Montjuïc i Campdorà a estudiar fins als instituts Carles Rahola (Taialà) i al Vicens Vives (Pedreres-Vista Alegre). “La diàspora”, en paraules de Sílvia Paneque (PSC) en el ple extraordinari d’ahir, ha estat “una acció unilateral”. Cristina Andreu (Guanyem) hi va coincidir i va lamentar la mala planificació de l’Ajuntament i el govern.

Per l’equip de govern, però, potenciar la formació professional “és una bona oportunitat per al Xifra, el Pont Major, Girona i la demarcació”, va explicar el regidor d’Educació, Àdam Bertran (ERC). “Hi haurà transport específic i preinscripció personalitzada”, hi va afegir davant un nombrós públic. Hi havia més familiars del Xifra, el Carme Auguet i l’escola Montjuïc que no pas regidors (27). “Tancar és la solució fàcil, però no la millor”, havien escrit en uns folis. La votació del punt va acabar en empat a 13: Guanyem, el PSC i l’edil no adscrit volien mantenir les dues línies d’ESO del Xifra, però Junts i ERC s’hi van oposar. L’abstenció de Míriam Pujola (Ciutadans) va obligar a una segona votació, que va desnivellar el vot de qualitat de la batllessa, Marta Madrenas (Junts). El Pont Major perdrà l’ESO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia