Opinió

De reüll

Divisions

El Penedès ha estat històricament esquarterat, des que va entrar en vigor la divisió territorial en províncies imposada per Espanya l’any 1833. L’objectiu era garantir el control del govern espanyol en un moment d’incerteses. Aquesta manera de funcionar, amb el Baix Penedès depenent administrativament de Tarragona, i l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia mirant cap a Barcelona en lloc de mirar-se mútuament, ha generat la desconnexió d’unes poblacions amb segles d’història comuna. L’aprovació de l’àmbit territorial i la vegueria del Penedès va ser, l’any 2017, un pas importantíssim per reparar aquest error.

La delegació del govern al Penedès treballa per donar sentit a aquest territori perquè el té. Però només el temps li donarà la consistència i cohesió que necessita. El fet de repartir els serveis territorials per les capitals de comarca no serà, malgrat que alguns ho pensin, un element clau en el procés de vertebració territorial. Necessitem mitjans de comunicació que entenguin aquest territori com un tot i que ajudin a crear el relat comú que la població necessita. Perquè qui vertebrarà aquest territori seran les entitats i els ciutadans. No necessitem més papers, ara necessitem fets. I els fets són al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia