Opinió

Keep calm

Els EUA, de mal en pitjor

Són dues notícies que, aparentment, no tenen res a veure, però que, vistes en conjunt, venen a demostrar-nos que als Estats Units moltes coses van de mal en pitjor. El populisme d’extrema dreta continua trepitjant fort, en una societat en què avenços socials que no admeten discussió a Europa, com ara el dret a l’avortament i la prohibició de les armes de foc, són vistos des d’un prisma totalment diferent.

La primera notícia ens arriba de l’estat d’Iowa, a l’Oest Mitjà. Allà, el Senat estatal ha aprovat fa poc un projecte de llei que amplia el nombre d’hores que els menors de 14 anys poden treballar, fins a sis al dia i en torns de nit, si cal; que també puguin servir alcohol –això sí, no el poden tastar fins als 21 anys–, o que siguin contractats per indústries perilloses si formen part d’un programa de formació. La nova llei l’han promogut els republicans, que diuen que la mesura ajudarà a combatre l’escassetat de mà d’obra. “Podem deixar que els nens siguin nens?”, ha denunciat un líder sindical de l’estat. Els legisladors d’Ohio, Minnesota i Wisconsin també estan considerant prendre mesures similars.

La segona notícia és encara més esgarrifosa, si fos possible. Va passar dimarts en una zona rural de l’estat de Nova York, quan una noia de 20 anys, de raça blanca, va morir després de rebre un tret per part d’un veí, també blanc. La noia i tres amics seus van entrar amb els seus cotxes per error en un camí privat. Quan ja giraven cua, un cop vist que s’havien equivocat, el propietari va sortir de casa i, sense dir-los res, va engegar-los dos trets, un dels quals va matar la jove.

El succés ha tingut lloc només uns dies després que un adolescent, en aquest cas de raça negra, fos tirotejat per un home blanc, propietari d’una casa al timbre de la qual havia trucat per error. Afortunadament el noi és viu. El que dèiem, de mal en pitjor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia