Opinió

Tercer sector i habitatge social

Estem en campanya, tots vostès s’acosten als electors demanant què poden fer per guanyar el seu vot

Atenció, alcaldables de qualsevol poble, de qualsevol alcaldia.

Ja veuen que la crida d’atenció és molt, potser massa, general. Els adverteixo, però, que es fa només des de la realitat individual del pare d’una filla, la Laura, amb una gran discapacitat i, malgrat això, aquest remitent individual pretén representar tots els pares amb qui comparteix una situació que podria ser la de vostès mateixos o la de qualsevol persona del seu entorn més íntim.

Estem en campanya, tots vostès s’acosten als seus electors demanant què poden fer per guanyar el seu vot. Doncs bé, en aquest context electoral i coincidint amb la recent reforma de la llei de l’habitatge, aprofito per proposar-los que en les seves promeses incloguin una reserva d’habitatges socials per a persones amb discapacitat. Em semblaria ofensiu explicar-los la dificultat afegida que significa per a aquestes persones accedir a l’habitatge. Per això, convençut de la seva consciència, em permeto demanar-los que ho explicitin rotundament dient això tan senzill: “En les promocions d’habitatge social hi haurà una reserva de pisos per a persones amb discapacitat.” Estic segur que aquesta promesa no els traurà cap vot, ben al contrari.

Per animar-los més, els puc dir que això ja funciona, que si l’acolliment residencial té el nivell actual és gràcies a la col·laboració municipal que ha cedit pisos o espais a les entitats del tercer sector sense ànim de lucre. És a dir: sense connexió amb l’interès econòmic, ni promiscuïtats fosques, només des de la seva paternitat responsable, que alguns desqualifiquen com a paternalisme, s’han construït residències, llars residència o pisos amb suport. Per animar-los encara més, voldria trametre’ls l’íntima satisfacció dels pares quan els seus fills, el dia que surten amb ells, els diuen: “Porta’m a casa”, la casa que és possible gràcies a una iniciativa com la que els estic proposant. I, per finalitzar, permetin-me un tercer intent de convèncer-los: vinguin a visitar-nos. L’experiència segur que serà positiva i la foto no els perjudicarà.

Vostès poden fer realitat aquest somni de tants pares dient només: “Farem una reserva de places per a aquestes persones que per a nosaltres són un valor social” perquè elles ens fan millors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia