Opinió

A la tres

La porra de Vox

“El candidat de Barcelona troba normal que “a la ciutat del crim” els nois duguin un estri il·legal per defensar-se. Però de qui? De la policia?

Cada dia de campanya que passa hem d’estar més agraïts a aquest moviment ocupa que tan enreveixina la dreta emmascarada, perquè així no hi ha dubtes del que realment són: escampen promeses de pau i concòrdia com si escoltéssim Gandhi però a la faixa hi amaguen la porra extensible. Com el fill del candidat de Vox a l’Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido –fins i tot el nom sembla fabricat en un laboratori electoral–, enxarpat pels Mossos d’Esquadra durant la manifestació a la plaça Bonanova amb el simpàtic estri al cim. El pare admet que és una mica lleig però ho troba el més normal del –seu– món perquè, segons ell, “el que cal preguntar-se és per què a la ciutat del crim els nois tenen necessitat de defensar-se”. El candidat, és clar, passa per alt el petit detall que portar una eina il·legal en una manifestació no és lògic, ni comprensible, ni acceptable, llevat que justament el que busquis és fomentar el merder per justificar un discurs que et permeti omplir el cabàs de vots. Defensar-se de qui? De la Policia, que l’ha acabat denunciant? Incendiar els carrers per postular-se de bomber és una tàctica tan antiga com barroera, però resulta que encara dona resultats. Per això Vox s’hi esforça pecant d’obra i de paraula: la mateixa setmana que el fill del candidat barceloní s’ha hagut d’enfundar la porra, la candidata per Madrid, Rocío Monasterio, acudia a un debat televisat i davant de tothom esparracava una foto d’un Mena –Menor no acompanyat– que ella mateixa havia exhibit en el passat per mostrar-ne una d’actualitzada. “Quan vaig dir que cada Mena a Madrid ens costava 4.700 euros al mes em vaig equivocar, no era veritat, en realitat ens costa 6.400 al mes.” Com és habitual en aquesta gent, l’afirmació té trampa: a la Comunitat de Madrid hi ha partides similars, fins i tot superiors, per a menors vulnerables espanyols, no estrangers, amb necessitats psiquiàtriques, sanitàries, alimentàries... L’estratègia no pot ser més transparent, per dir-ho en l’idioma de Monasterio: Cría cuervos y te extenderan la porra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia