Opinió

Amics de la música dels seixanta

L’AAMA60 premiarà l’associació eivissenca Retro i recordarà Josep Taberner

L’Associació d’Amics de la Música dels Anys 60 (AAMA60) celebrarà el dissabte 16 de desembre el seu sopar anual de socis, al S’Agaró Hotel, on també es lliurarà el XVI Premi AAMA60 a l’Associació Músico-Cultural Retro, de Sant Antoni de Portmany (Eivissa). Fundada a Sant Feliu de Guíxols el gener del 1999 –això vol dir que està a punt de fer 25 anys–, l’AAMA60 ha estat un dels nuclis més actius a les comarques gironines en la reivindicació activa de la música dels anys seixanta i setanta del segle passat, a través d’iniciatives diverses com ara festes, balls, concerts, conferències i, entre altres propostes lúdiques i divulgatives, el Mercat del Disc de Sant Feliu de Guíxols, el Mercadisc, que el setembre passat va arribar a la 24a edició. Un dels fundadors de l’associació va ser Enric Àguila, que va ser també el seu primer president. Àguila, que va morir el 2016, als 72 anys, va ser juntament amb Fredi Faure (1951-2012) un dels grans lluitadors en la recuperació del llegat, gairebé oblidat, dels grups de rock i pop gironins dels anys seixanta, entre ells Els Sherpas, el grup guixolenc del qual també va formar part com a guitarrista.

També va ser bateria d’Els Sherpas l’actual president de l’AAMA6, Alfons Hereu, al capdavant d’una junta en què també hi ha, com a eficient secretari, Jaume Garcia Vall-llosera. Fent equip amb Josep Taberner i Puig, Jaume Garcia ha publicat en els últims anys llibres com ara60 històries dels anys 60 (2017), Una festa permanent. Sant Feliu de Guíxols, anys 60 (2020) i el recent Emocions rodones (2023), un gran cant al disc en qualsevol dels seus formats i estils i, especialment, als discos gravats per grups i solistes de Sant Feliu de Guíxols. Quan Emocions rodones es va presentar, el 21 d’abril passat a la sala de plens de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Taberner ja estava malalt i el 5 de juliol va morir a Mataró, on vivia. Per això els seus amics de l’AAMA60 homenatjaran el seu “soci, amic i company” en el sopar del 16 de desembre. Pel que fa a l’associació eivissenca Retro, és evident que el premi és un reconeixement –gairebé un agermanament– a una entitat amb el mateix objectiu que l’ AAMA60 : en resum, fer que la música de la dècada prodigiosa no deixi mai de sonar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia