Opinió

Lletra petita

Els ‘senyors X’

“Les clavegueres de l’Estat vessen però no rebenten i ningú assumirà les responsabilitats que caldria per restablir la credibilitat democràtica i de l’estat de dret

Quan les clavegueres baixen plenes és inevitable que acabin vessant, i les de l’Estat espanyol fa temps que no poden amagar la quantitat de merda que s’hi amaga. Fa temps que se sap que l’Operació Catalunya existeix a partir del 2011, que implicava Policia, Guàrdia Civil, funcionaris, alts càrrecs i el titular del Ministeri d’Interior, fiscals, jutges i mitjans de comunicació, i que tots ells estaven disposats a trencar les regles del joc, vulnerar drets constitucionals, saltar-se la llei o senzillament delinquir amb l’objectiu d’incriminar, o en el seu defecte enfonsar públicament, polítics i persones relacionades amb el nacionalisme, el sobiranisme i l’independentisme català. I tot, òbviament, pagat amb diner públic i emparat per la impunitat de l’Estat. La publicació de nova documentació, àudios i dades inèdites fins ara, ens permet redimensionar correctament la magnitud de l’estafa, tant pel volum de dossiers manipulats, inventats o fabricats delictivament per Jorge Fernández Díaz i els seus subordinats, com per la quantitat d’organismes de l’Estat implicats –per exemple la UDEF, l’Oficina Antifrau o la Fiscalia General de l’Estat–, la quantitat de delictes comesos (prevaricació, falsificació de proves, extorsió, conspiració per delinquir, etcètera), el nombre de ministeris copartícips en l’operació (Interior, Hisenda, Defensa, Justícia, Vicepresidència) i, al damunt de tots, el senyor X de la trama, el president del govern, Mariano Rajoy. En resum, una organització criminal que ha llançat a la paperera de la història la credibilitat d’Espanya com a “estat democràtic i de dret que propugna com a valors superiors... la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític”, que és el que proclama l’article 1 de la Constitució. L’enhorabona! La democràcia espanyola ja té la X dels GAL (Felipe González), la X de l’Operació Catalunya (M. Rajoy) i tard o d’hora tindrà la X de Pegasus (Pedro Sánchez), perquè les clavegueres vessen però no rebenten, la major part de la merda continua sota terra, ben custodiada, i ningú assumirà les responsabilitats polítiques i penals que caldria per restablir uns mínims de dignitat i de credibilitat democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia