Opinió

Mirades

120 artistes de la Fundació Valvi

Aquesta tarda (19.30) s’inaugura a la Casa de Cultura l’exposició que recull l’obra que s’ha exposat en vint anys de Fundació

Aquest any es commemora el vintè aniversari de la Fundació Valvi de Girona, que impulsa l’empresari Joaquim Vidal en el seu desig de donar un cop de mà a la promoció de la cultura a casa nostra. De fet el 1996 va néixer Studium, una entitat que dedicava el seu esforç a les branques de l’esport, l’ecologisme i la cultura. D’això en fa 28 anys, però el març del 2004 es convertia en la Fundació Valvi, una fundació privada amb seu a la Gran Via i amb tres sales connectades: l’espai d’art Mercè Huerta, la sala gran d’exposicions i l’auditori Miquel Martí i Pol, que és el marc de presentacions de llibres, recitals poètics i concerts en petit format. I a la sala d’exposicions s’hi han fet exposicions de pintura, escultura i fotografia. Han estat 120 artistes els que hi han penjat la seva obra, de la qual s’ha fet difusió mitjançat acurats catàlegs.

Aquesta tarda, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura de Girona s’inaugura una exposició que recull una mostra del que han estat aquest vint anys d’art. 120 artistes. Fons d’art de la Fundació Valvi, és un repàs de la història de l’art contemporani de casa nostra, ja que s’hi trobaran els noms dels artistes més destacats de les comarques gironines. Des d’avui mateix fins al 2 de març, a la planta baixa de la Casa de Cultura de Girona, sales d’exposicions i l’antiga biblioteca, es mostrarà la col·lecció del fons d’art de la fundació. És el tret de sortida de diversos actes que donaran valor als objectius de la fundació, que no es centren només en l’art, sinó també en la literatura, la poesia i la música, a més dels premis anuals que concedeix la fundació i les diverses beques que atorga. Coincidint amb l’aniversari s’editarà un llibre catàleg del fons d’art, amb l’ajuda de la Diputació, amb obra de cadascun dels artistes. Aquest llibre es presentarà el dimarts 27 de febrer a la fundació.

En l’acte d’inauguració d’avui hi participaran el conseller Joaquim Nadal; el president de la Diputació, Miquel Noguer, i l’alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, a més de la directora de la Fundació, Maguí Noguer, i la seva ànima, Joaquim Vidal.

Al llarg dels anys s’han publicat 120 catàlegs, un per cada exposició, hagi estat antològica, de maduresa, de memòria personal, de joves talents o de noves mirades. L’objectiu, visualitzar l’art que neix a les nostres comarques, des de la figuració fins a l’abstracció, la instal·lació i el vídeo, però sempre amb un criteri d’excel·lència. Maguí Noguer i Germina Bastardas expliquen que al llarg dels anys han passat per la Fundació Valvi 48 artistes que treballen a Girona ciutat o el seu entorn; 57 de les comarques gironines, i 15 estrangers que hi són establerts. Ha estat el marc de 14 antològiques, entre les quals, les de Josep Amat, Isidre Vicens, Josep Albertí, Domènech Fita, Mercè Huerta, Miquel Plana, Bonaventura Anson i Casademont le vieux; 28 exposicions de maduresa, 36 del cicle de memòria personal, 17 de figures emergents, 17 del cicle Duets, 5 del cicle Noves Mirades i tres exposicions col·lectives. Vint anys del fons d’art, vint anys de suport a la cultura que avui arrenquen amb aquesta gran exposició i el catàleg que esdevindrà el registre més gran d’artistes arrelats a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia