Opinió

Keep calm

Refugi sostenible a bon preu

El Mobile World Congress comença dilluns a Barcelona i el preu de les habitacions s’ha incrementat més d’un 50%. La mitjana per nit vorejarà els 200 euros, quan habitualment és d’uns 125. He fet l’exercici de cerca i l’hotel més barat que s’oferta a Booking és un dues estrelles a 199 euros, la nit de dilluns a dimarts. A Horta. A Ciutat Vella, n’hi ha un d’una estrella a 207 euros. Un 5 estrelles pot arribar als 1.678 la nit. O un simple 3 estrelles, a 478. Per dormir. Ara bé, almenys tens un mínim de comoditat. Res comparat amb les ofertes del lloguer de vacances a Lanzarote. A Airbnb s’ofereix una petita cabana davant del volcà de La Corona. L’amfitriona demana 51 euros per nit en un ’’refugi sostenible’’. L’anunci ofereix una dutxa a l’aire lliure i un bany “sec”. El vàter és una galleda d’escombraries, perquè “les deixalles són destinades a la creació de compost per al creixement de les plantes”. Ole.

L’estiu passat ja es va viralitzar un anunci que oferia dormir en un cotxe per 40 euros la nit amb fiança. Era un Renault 4 amb un matalàs i un coixí al seient del darrere. També a Arrecife es va oferir com a hostal urbà un conjunt de tendes de campanya instal·lades en una terrassa. El preu? 12 euros. I el gener d’aquest any, la policia va desmantellar un allotjament turístic clandestí que es venia a Airbnb com a coworking urbà: era una antiga botiga de mobles amb tendes de campanya a dins. La policia va intervenir quan un client que es va sentir estafat va difondre als mitjans de comunicació fotos i vídeos del campament indoor i els cartells on l’amo demanava que no s’expliqués res als veïns. Jo, si m’ho permeten, aprofito aquestes línies per oferir a algun congressista un refugi sostenible en una terrassa amb vistes al mar. És a 30 quilòmetres, però en un dia clar es veu prou bé. Ah, i el preu, a convenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia