Articles

dos negroni

Tofu amb bolets

Per desgràcia, fins ara, els meus amics vegans no pretenien convèncer-me

L'espectacle va tenir lloc el cap de setmana a la plaça Sant Jaume de Barcelona i diria que es mereix el proper premi Max de les arts escèniques. Quatre membres de l'associació Anima Naturalis es van ensangonar i envasar al buit com si fossin un bistec d'aquells que les persones no veganes ens introduïm al cos per via oral. Va ser la seva manera artística de protestar contra els sacrificis d'animals per al consum humà. Una acció teatral preciosa, a mig camí entre Accions de la Fura dels Baus i un concert de Lady Gaga.

Durant l'actuació, alguns activistes van repartir fullets als vianants on s'explicaven les bondats de no ingerir productes derivats d'animals, inclosos els làctics, el cuiro i la mel. I això m'ha fet reflexionar. Per desgràcia, fins ara, els meus amics vegans no pretenien convèncer-me. Ells es menjaven les seves hamburgueses de tofu i jo em menjava les meves hamburgueses de carn de primera. Però els d'Anima Naturalis m'han obert els ulls. Ens ho mirem com ens ho mirem, matar animals per menjar és un crim. I fins i tot munyir-los. Adéu formatge de cabra, pernil amb pa amb tomàquet i vedella amb bolets. Hola, tofu arrebossat, hola hamburguesa de tofu, hola tofu amb bolets...

És clar que aquesta nova vida em planteja uns dubtes. Avui mateix, per provar-ho, he decidit fer amanida d'arròs integral. I quan rentava l'enciam he vist, amb horror, que a les fulles hi havia diversos animals. He pogut salvar el cuc, però, malauradament, no he pogut fer res per la vida de les mosques blanques, que han EXPIRAT ofegades sota l'aixeta. Una mort horrible i inútil...

No sé què en pensen els d'Anima Naturalis, sobre la qüestió. Em semblaria molt hipòcrita per part seva salvar els vedells i les foques perquè són grans i simpàtics i assassinar els cucs i les mosques perquè són minúsculs i antipàtics. Ara mateix me'n vaig a la plaça Sant Jaume disfressada de mosca blanca. Vull demanar-los, amb la meva protesta, que TAMPOC NO MENGIN vegetals que continguin organismes vius. Sé que això, a la practica, els condemna a mort, però què és la mort d'un activista vegà al costat de la vida de milions de mosques?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.