Articles

dos negroni

No n'hi ha prou, amics, no n'hi ha prou...

Alguns lectors troben que hem de convertir els animals carnívors a la nostra causa

M'escriuen diversos lectors d'aquest diari que influïts per l'article que publicàvem ahir han vist la llum, com jo, i han decidit abraçar la fe del veganisme. El meu gest valent de disfressar-me de mosca de l'enciam per protestar pel fet que molts vegans no se n'adonen i maten animals (concretament insectes) quan renten l'amanida no fou debades. Però el mèrit no és meu. Vaig actuar inspirada pels quatre activistes d'Anima Naturalis que disfressats de bistec sanguinolent i envasat al buit van fer una acció teatral a la plaça de Sant Jaume per demanar-nos que no mengem carn, ni gastem mel, ni ens posem jupes de cuiro.

Fins ahir, els lectors que m'escriuen eren, com jo, primitius i àvids consumidors de crustacis (crustacis com els que et serveixen a l'acreditada casa Rías de Galicia, de Barcelona) o àvids consumidors de steak tartare (com el que et donen al grandiós restaurant Els Casals, de Sagàs, per exemple). Però avui ja no volen més morts animals i són actius vegans.

Ara bé. Aquests nous conversos troben que no n'hi ha prou que els humans més purs abracem la fe del tofu. Troben que hem de fer un pas més i convertir també els animals carnívors a la nostra causa. Si nosaltres ens privem de les gambes del Rías de Galicia i de l'steak tartare d'Els Casals, per què els tigres i els taurons han de tenir més privilegis? A partir d'ara, em proposen, no hem de permetre que els cervolets innocents (i herbívors) morin a mossegades per culpa d'uns animals salvatges. La crueltat dels gats empaitant rates i sacrificant-les per cruspir-se-les és equiparable a la crueltat dels humans rostint gasteròpodes a la fira del cargol de Lleida. A partir d'ara, em diuen, i hi estic d'acord, hem d'alimentar els animals carnívors amb pinso. I sí, serà un sacrifici per a ells, però també ho és per a mi no menjar mai més les gambes i l'steak tartare que dèiem. Potser menjar pinso no és el més saludable per a un tigre, però està per demostrar que el tofu ho sigui per a mi. A més a més, els coloms de Barcelona ja mengen pa del McDonalds i ganchitos. No vindrà d'aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a