Opinió

PLAÇA MAJOR

Visca els controladors

Els faria fer hores extres (sense cobrar) controlant polítics

Reconec que seguir el caos dels aeroports des del sofà de casa resulta molt menys angoixant que fer-ho des d'una terminal de sortida, potser per això m'atreveixo a demanar una segona oportunitat per als controladors que a hores d'ara ja són els responsables del tancament de l'espai aeri, de l'atur, de la pujada dels preus i de l'assassinat del president Kennedy.

Degudament militaritzats, com en les millors èpoques de la dictadura, van anar a la vista preliminar i no van obrir boca. El govern, després d'aquest primer pols de força que ens ha fet oblidar fins i tot la crisi i les filtracions dels Wikileaks sobre els ministres de diferents rams, diu que potser el càstig exemplar i apocalíptic que s'havia previst en un primer moment s'acabarà convertint en una estiradeta d'orelles (no gaire forta) als líders del moviment i la resta seguiran com fins ara o millor.

Jo seria partidari d'aplicar mesures dràstiques i contundents, un correctiu que fos quasi una expiació i, és clar, una eina dissuasiva per a futurs intents de sedició. Posats a fer no els tocaria ni el sou ni els avantatges laborals i socials que han conquerit al llarg d'anys de petits o grans xantatges, però els faria sentir un càstig cruel que, a la vegada, fos molt útil a la societat que tant alegrement menystenen. Els faria fer hores extres (sense cobrar) controlant polítics. Us imagineu la feinada que tindrien?

Podrien començar per vigilar aquests polítics que, segons expliquen, quan decideixen presentar-se ho fan moguts per l'afany de servir el país, el partit, els ciutadans, els ideals, la memòria de Rafael de Casanova, la Mare de Déu de Montserrat i la Caputxeta Vermella si fa falta. Ara bé, quan les coses es giren i els ciutadans i la Caputxeta Vermella voten en un altre sentit, la Moreneta no vetlla per les qüestions mundanes i el comandant en cap de les tropes catalanes supervisa les obres del Born i no està per la feina, la cosa canvia i, aleshores, decideixen que s'han fet vells de cop i que han de deixar pas a les noves generacions, a les noves maneres de fer política. Ho haurien fet igual si haguessin guanyat, si haguessin revalidat càrrec i prebendes? Va, a controlar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.