Opinió

Diu que no caldran tants cotxes

Constituït el Parlament, en la novena legislatura, ja s'ha elegit presidenta, Núria de Gispert, amb l'afegit que és la primera dona que ocupa el càrrec i amb la bona notícia d'haver estat escollida per setanta-set vots, quinze més que els del grup que la presentava (CiU), ja que socialistes i populars li han donat algun vot, com a senyal de bona voluntat i amb una certa entesa per a la composició de la mesa. Ecosocialistes i republicans han quedat fora de la repartidora, ofesos pel que consideraven un dret, quan els electors els han negat un bon coixí de vots. Amb la mesa configurada, la setmana vinent podríem tenir investit Artur Mas.

La constitució de la mesa té un parell de lectures interessants. L'evidència de la consolidació dels populars com a tercera força, més enllà del dret numèric que els avalava, en haver aconseguit la primera secretaria, no pot ser qüestionat per Iniciativa ni per Esquerra, que confiaven en la generositat dels guanyadors, quan, en política, tot és una qüestió de compravenda. També molt significativa ha estat la designació de Montserrat Tura com a candidata socialista a la mesa, una manera d'apartar l'exconsellera de la cursa per l'elecció del nou líder socialista, ja que la mesa del Parlament quasi té les característiques de jubilació d'or, pràcticament incompatible amb altres càrrecs en l'estructura del partit.

De Gispert aviat s'ha trobat còmoda en el setial presidencial, i ha deixat clar que no freqüentarà tant la llotja del Barça com feia el seu antecessor en el càrrec, i ha anunciat que una de les primeres propostes que promourà serà un pla d'austeritat parlamentària, per estalviar fins en la compra del darrer bolígraf. Per exemplificar-ho, ha dit que els parlamentaris, com ella mateixa, s'hauran d'acostumar al transport públic, a caminar o a pedalar, com fa Joan Herrera, ja que no hi haurà cotxes oficials a dojo com fins ara. Bon exemple, quan en l'apartat de vehicles oficials s'han comès abusos considerables. Felicitats, De Gispert, quan amb això potser s'evitaran casos com el d'aquell que fou alcalde d'una de les primeres ciutats catalanes que feia acompanyar la nena a escola amb el cotxe oficial. Queda dit; i a esperar les mesures austeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.