Opinió

La crosta bàrbara

No sé si Joan Ferran és un provocador nat o és veritat que pensa i creu tot allò que diu i escriu. En tot cas, el diputat socialista té la virtut d'esvalotar el galliner, en corral propi i aliè, quan actua de franctirador i deixa anar les afirmacions més impertinents, des de la crosta nacionalista al quadrienni dels bàrbars, sempre en l'enigma de saber a qui serveix amb els seus exabruptes.

Dimarts vinent, Joan Ferran presentarà un nou llibre que, amb el títol de El quadrienni dels bàrbars, vol ser un dietari subjectiu de la passada legislatura catalana. Segur, una provocació que només contribuirà al desconcert de la ja per si mateixa confusa família socialista. I és que Ferran, en el llibre, acusa el sector catalanista del PSC de ser culpable de la desfeta electoral, i fins i tot cita noms de “deslleials” companys de militància. Sotmesos a un dur estat de depressió col·lectiva, els socialistes catalans no sé com valoraran l'aportació del visceral diputat al necessari debat intern, una redefinició que cada vegada pren amb més força la senda de la confrontació fratricida.

En el cúmul d'errors sociates, era un oasi de seny la posició dels seus alcaldes més significatius de demanar un període de pau interna i de fer pinya per evitar una altra desfeta municipal i intentar salvar algun moble ajornant el sagnant debat fins després del 22 de maig, quan tot haurà estat consumat i es podrà avaluar la magnitud de la tragèdia. De fet, una mesura prudent per frenar el tsunami que els castiga amb persistència. Després, la confrontació serà inevitable, però el poder socialista municipal haurà intentat mantenir alguns dels seus referents.

Amb tot, el desconcert socialista és massa profund i la manca de cohesió, més que evident. Iniciar processos de depuració i cacera de bruixes, a quatre mesos i escaig d'unes eleccions municipals, només pot portar al desastre. El diputat Joan Ferran, segur, ha triat el bàrbar camí cap al no-res. Com sempre, les seves paraules només contribuiran a obrir més escletxes a un edifici prou malmès i de futur incert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.