Articles

i ara què, urbanita?

El nudisme, en la llista de les prohibicions

Hauran d'anar els municipals amb un centímetre per comprovar mides als infractors?

En la llista de prohibicions inacabable que ens presenta la societat actual, en el cas de Barcelona ha arribat el torn al nudisme. Em sembla bé que la ciutat no hagi de patir la imatge ja habitual de grups de turistes o de ciutadans d'aquí mig desvestits, però també hauríem d'entendre que Barcelona s'ha obert a la platja i al turisme massiu. De la mateixa manera que resulta normal creuar els carrers de Lloret, Salou o Sant Antoni amb el banyador, no hauria de ser diferent a zones com ara les platges del Poblenou o de la Barceloneta, on sempre s'ha fet, encara més quan les temperatures i la xafogor són insuportables. Com aplicarà la regidora Assumpta Escarp la modificació de l'ordenança de civisme? O ho deixarà a criteri dels policies municipals? Quins efectes tindran en les platges en relació amb els nudistes? Què consideraran nudisme? A una dona fent topless i amb tanga se li aplicarà l'ordenança? O a un home amb tanga?

En l'entrevista que va concedir a Televisió de Catalunya, Escarp ho va deixar pràcticament tot en el terreny de les ambigüitats, a excepció de la paraula prohibició, una de les preferides dels nostres polítics actuals. Ens agradaria conèixer tots aquests serrells als quals es referia i quins seran els límits de la futura normativa. Hauran d'anar els municipals amb un centímetre per comprovar les mides del teixit dels infractors? Sobre les transparències també s'han fet comentaris d'allò més engrescadors.

Mentre el país es podreix de misèria i als contenidors d'escombraries s'hi pot veure molta gent remenant, els nostres estimats responsables de la gestió pública es dediquen a edificants normatives, que resulten realment insignificants, per no dir irrisòries. Potser si ens dediquéssim a pencar més, a fer les nostres ciutats més atractives i a no fregir tothom d'impostos, tot funcionaria amb una mica més de sentit comú. Esperem que Escarp i els altres acabin patint els efectes de les seves ordenances. Seria divertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.