Opinió

El mirador i el transeünt

El que durant molts anys havia estat un saló de perruqueria de renom fa uns mesos és un cafè cafeteria que segurament abans de ser perruqueria devia haver estat saló de casa petitburgesa, el “saló” d'estar i “aparador” per a la discreta distinció dels propietaris o inquilins: el mirador des del qual miraven i eren mirats. El paviment de l'estança és ben bé dos pams i mig per sobre el nivell de la vorera, cosa que eleva la visió sobre el trànsit del carrer, però el que fa fixar més l'atenció del transeünt és el fet que la façana de l'establiment és una peça de vidre blindat única, fixa, d'una alçada que és ben bé quatre vegades l'amplada, o sigui la base, del gran quadrangle transparent, que retalla, des de l'interior: una escena urbana de gent diversa camina apressada o lenta als seus quefers o les seves divagacions, l'ample carrer comercial de doble rengle de joves magnòlies i alguns, pocs, bancs de pobre. La cafeteria, que és recent, del dia, amb tocs d'interiorisme, és una de les tantes que s'obren en temps de crisi, com també passa amb articles de vestuari, que puguin enllaminir el consumidor.

Crisi: no sabem on ens estan portant a cavall d'ella. Acollint-nos una vegada més a Edgar Morin, esperancem que quan un sistema és incapaç de resoldre's per si mateix, es metamorfosa. Vegem si n'hi ha senyals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.