Opinió

El vol ras del colom

Semblava seriosa, l'aposta d'Artur Mas per fer un govern dels millors, o al menys amb els millors possibles, i la configuració de l'executiu marcava aquesta tendència, sempre opinable però amb possibilitats d'argumentació. Amb tot, en tots els governs és en el nomenament dels segons càrrecs –directors generals i secretaris–, on es pot avaluar la seriositat del projecte. Fou, doncs, el nomenament de Joan Pluma, que féu dubtar dels mèrits que decidien qualsevol elecció, tot i les raons polítiques que intervenien en la tria. L'elecció dels millors no era tan fàcil.

Per al nomenament del director general d'Immigració, Josep Lluís Cleries, no havia d'anar gaire lluny, ja que Convergència tenia el millor candidat entre els militants. Sens dubte, ara i aquí, un dels referents sobre política immigratòria és Badalona, ciutat escollida pel Partit Popular per abocar-hi aquesta confrontació temàtica i on el convergent Josep Pera s'ha creat un gran prestigi liderant un molt elaborat projecte d'integració i convivència. El govern dels millors tenia nom, i Cleries proposà a Mas el nomenament de director general en la figura de Pera. Oficiosament, els diaris se'n feren ressò i tot era lligat pel nomenament.

En el penúltim consell, el nomenament de Pera fou retirat de l'ordre del dia, i aquest darrer dimarts s'ha nomenat Xavier Bosch director general, amb els mèrits de ser membre de la sectorial d'immigració de CiU i amic íntim d'Àngel Colom, al qual acompanyà en l'etapa d'Esquerra (1989-1993), en l'aventura del PI i en l'exili d'or al Marroc. Darrere el nomenament, el vol ras de Colom, que hauria aspirat directament al càrrec si no hagués tingut sobre seu l'espasa del cas Palau, que mogué cel i terra per donar el tomb al nomenament, fins posant damunt la taula d'Artur Mas la carta per donar-se de baixa de militància convergent. Per una estranya motivació d'oculta lectura, Mas i Cleries s'abaixaren els pantalons davant el dues vegades Colom i lliuraren a Bosch la direcció d'immigració.

Artur Mas sap que tot no és gens fàcil i que haurà de fer moltes renúncies. De moment, s'ho haurà de pensar dues vegades abans de dir que el seu govern és el dels millors possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.