Articles

i ara què, urbanita?

La religió del nostre temps

El mot ‘nigger' (negre, en despectiu) ha estat castrat del ‘Tom Sawyer'

A Occident, el políticament correcte ha esdevingut la religió del nostre temps. Suma les dues característiques imprescindibles del repressor: la hipocresia i el puritanisme. La postmodernitat podria haver deixat moltes coses, però el seu llegat serà aquesta llufa, que determinats santons practiquen de manera radical associada al seu dogmatisme. Quan les llibertats havien ocupat espais importants de la vida quotidiana, apareixen uns senyors, hereus de doctrines fracassades com el comunisme nostrat, que vomiten sermons amb el desesperant tractament del llenguatge amb què dupliquen el gènere com si fóssim babaus.

Els benintencionats del planeta s'han sumat a la retòrica buida, sovint com a pantalla per emmascarar les desigualtats cròniques. Aquests dies ens ha arribat la notícia que el mot nigger (usat fins fa poc despectivament per anomenar els negres als Estats Units abans de ser incorporat al vocabulari habitual del rap) ha estat castrat de les edicions escolars de Les aventures de Huckleberry Finn i de Les aventures de Tom Sawyer, dos fars de referència de la cultura americana. Paradoxalment, el seu autor, Mark Twain, va ser un actiu abolicionista i la lectura dels dos llibres, per a tots els públics, ho confirma. El que pretenen els garants del políticament correcte és esborrar la història, com si tot plegat no hagués existit, com si els negres no haguessin estat tractats pitjor que la merda. La notícia ha passat desapercebuda, però manté paral·lelismes amb coses d'aquí, que avui no detallaré per no buscar-me més enemics innecessaris. El responsable de l'expurgació –ha substituït el terme nigger 219 vegades– de Mark Twain, Alan Griben, va defensar la decisió afirmant que els professors de primària del sud li van dir que aquesta paraula en les aules actuals resultava “inacceptable”. Esperem que els funcionaris i pseudofuncionaris de les conselleries i ministeris de torn no decideixen començar a fer “edicions actuals” dels nostres clàssics, no sigui cosa que fereixin la susceptibilitat dels susceptibles. Toco fusta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.