Opinió

opinió

L'etapa del no

Encara sort que l'‘home fort' de Convergència, Oriol Pujol, ha dit que votaria “sí” a la independència de Catalunya en la consulta sobiranista de Barcelona

La música que continua sonant en el nou govern de la Generalitat encara no sona gaire afinada. Més aviat fa mal a les orelles. De fet el govern encara no ha començat a governar, però ens ha anunciat que retallarà un 10% el pressupost de la Generalitat.

Fins al dia d'avui, certament, només s'ha dedicat a retallar i a desfer un piló de normes i projectes aprovats per l'anterior govern d'entesa.

Posarem uns exemples il·lustratius del que acabem de dir:

1. Anul·lació del codi ètic dels Mossos d'Esquadra.

2. Supressió, tot i que de forma parcial i depenent del temps, de la limitació dels 80 quilòmetres per hora a les rodalies de Barcelona.

3. Rebaixa d'unes 400 places de la nova promoció de mossos d'esquadra.

4. Modificació de la llei d'impostos de successió a favor dels patrimonis de més de 500.000 euros.

5. Anunci del conseller de Salut de l'ajornament sine die de la construcció del nou hospital de la regió sanitària de Girona, Josep Trueta. També queda aparcat el nou hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

6. Congelació de totes les inversions previstes a l'aeroport de Lleida.

7. Retallada d' un 28% del pressupost de recerca i investigació.

Per altra banda, el govern de Convergència i Unió manifesta de totes les maneres possibles que “el tripartit” ha deixat la caixa sense diners.

Com es pot veure, de moment el nou govern de la Generalitat només s'ha dedicat a dir “no”. De moment evita parlar dels projectes constructius i positius, evita de desplegar un programa que vagi més enllà de les retallades. I, per tant, no queda clara la política que pensa dur a terme.

Per cert, per no tenir les coses clares, el president Mas ni tan sols sap si votarà o no en la consulta sobiranista de Barcelona. Encara sort que l'home fort de Convergència, Oriol Pujol, ha dit que votaria “sí” a la independència de Catalunya. A veure si aquesta decisió fa canviar el sentit d'un govern que ens manté expectants –i una mica amoïnats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.