Opinió

La Selva, capital Riudarenes

Un dia de triomf i balconada a la Generalitat, amb tota la premsa prenent-ne nota, el president Pujol va demanar al jugador del Barça Ramon M. Calderer: “Tu ets de Vila-rodona, oi?”. I Vila-rodona va continuar amb el seu miler d'habitants, però ja va passar a ser un referent en la geografia de Catalunya. De Santpedor, ja fa anys, va sortir un nen nyicris per anar a repartir joc en un futur equip de somni. Des d'aleshores el poblet bagenc reté la seva quota mediàtica i Manresa ha passat a ser aquella ciutat que es troba per allà, al costat d'on va néixer en Pep. I què me'n diuen de Linyola? Però home de Déu, encara no sap que Linyola és el poble d'en Bojan? Pobles d'arrels fondes. Noms nostres. Històries de la terra...

Doncs bé, que es vagi preparant Riudarenes. Si fins ara els seus atractius eren la vista des de l'ermita d'Argimon o l'esplèndid lledoner de l'Esparra; si el seu capital històric es recull fins i tot a la primera lletra d'Els Segadors, ben aviat serà el poble d'en Deulofeu. No, no, no pas de l'erudit figuerenc Alexandre Deulofeu, el que va escriure la Matemàtica de la història. Vull dir d'en Gerard Deulofeu, el juvenil que cridat a un entrenament d'en Pep (i amb tota la premsa prenent-ne nota), va deixar corrents les matemàtiques per anar a fer història.

Aquesta és la força del Barça, la nostra selecció nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.