Opinió

Moderna de poble

Moderna de poble és el nom del bloc i d'un Facebook de la dibuixant reusenca Raquel Córcoles. En aquests espais web hi podem trobar uns tastos del seu primer còmic: Sóc de poble. Aquesta jove autora presentarà pel saló Internacional del Còmic de Barcelona aquest còmic que li publica l'editorial francesa Glénat, arran d'haver guanyat la Beca Carnet Jove 2010 Connecta't al Còmic.

Pel títol, Sóc de poble, sembla que hauria de ser una crítica al provincianisme dels que vivim en ciutats on no hi ha un Corte Inglés, tot el contrari. Des de la mirada àcida d'una jove de ciutat mitjana que va a Barcelona fa un retrat de la modernor actual catalana, barcelonina volia dir, perdoneu el lapsus. Uns moderns que tenen com a referents filosòfics els pantalons de pitillo, els serrells damunt les ulleres Ray-ban clubmaster i la voluntat de viure la vida com si fos un dibuix de Jordi Labanda. És vast el camp per satiritzar... Inauguracions del que sigui però amb copes de vi, cicles infumables als cinemes Verdi, els dissenyadors, explicar que Manel ja no són trendys a través de l'aplicació twitter de l'iphone i així fer la sensació que estàs de tornada de tot... Direu: això ja ho va fer fa anys el Juanjo Sáez. Pot ser, però la modernor engoleix tothom que s'hi acosta i el mateix Juanjo Sáez podria ser objecte de burla a les pàgines de Sóc de poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.