Opinió

el quadern

Prediccions i malediccions

«Als xamans que ens posen la por al cos també se'ls ha de recordar que tot el temps que han estat rumiant aquestes seves campanyes per fer veure que treballen per la nostra seguretat, haurien tingut temps d'arreglar aquells trams de carretera que són una trampa mortal»

«Uns 926.000 vehicles sortiran de l´àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de la Setmana Santa». És el titular que la majoria de mitjans van transmetre abans de les vacances, calcant-lo exactament del comunicat que enviava el Servei Català de Trànsit. El nou director del SCT, Joan Aregio, va sortir a concretar que a més a més que 523.000 dels vehicles sortirien entre les 15.00 del divendres 15 i les 15.00 del dissabte 16 i els 403.000 restants ho farien entre les 15.00 del Dijous Sant, el 21 d'abril, i les 15.00 del Divendres Sant, el 22 d'abril. Precisió sorprenent la d'Aregio. Jo tenia entès que és advocat de professió, però veig que, com els seus predecessors, perquè això no ho ha inventat ell, el que domina és la vidència i la bruixeria per preveure el futur. El que més sorprèn de les prediccions del mèdium de Trànsit és que en els seus vaticinis només preveu la tornada de 621.000 vehicles dels 926.000 que havien de sortir. Se li ha espatllat la bola? Es perdran tots a la muntanya, els 305.000 que no tornen? Sempre m'ha fet molta gràcia que els responsables de torn del trànsit s'emmarranin a donar números que saben que són totalment ficticis i perquè també saben que ningú no els contradirà perquè ningú no els comptarà. Quina mania a fer prediccions quan, després, a la l'hora de la veritat, no hi ha manera que els quadrin els números veritablement importants, que són els de les víctimes a la carretera, que són faves comptades. En els comptes de Trànsit sempre apareixen menys víctimes de les que la carretera s'ha cobrat. Però segurament ells ja ho veuen però no ho diuen.

Si l'interès dels bruixots del trànsit és el de donar un missatge de prudència, ja en fan prou de dir que com que volta molta gent per la carretera s'ha d'anar amb compte. I llestos. I la prudència no cal recomanar-la per Setmana Santa sinó sempre. I encara bo que ara ja no transmeten aquells macabres missatges que semblaven malediccions on aventuraven el nombre de morts que hi hauria per les vacances. Són molt savis, ells! Ara només ens bombardegen les orelles amb aquells advertiments: «Encara ets a temps de cordar-te el cinturó», «encara ets a temps d'apagar el mòbil»... S'entén que els missatge va predit de: «Si no vols deixar-hi la pell...» A banda que és veritat que s'ha de menar el cotxe amb seny, però no pas perquè t'ho diguin ells, als xamans que ens posen la por al cos també se'ls ha de recordar que tot el temps que han estat rumiant aquestes seves campanyes per fer veure que treballen per la nostra seguretat, haurien tingut temps d'arreglar aquells trams de carretera que són una trampa mortal. O les seves dots visionàries això no ho detecten?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.