Articles

Apunts

Reconstitució

Bé, doncs ja ho han vist. L'estrella del PP està en ascens i la del PSOE, per dir-ho en termes astronòmics, està passant de ser una gegant vermella a convertir-se en un forat negre. Ja saben: aquell objecte estel·lar de gran massa en el qual no se sap què passa a dins.

Gairebé tots els territoris que celebraven eleccions autonòmiques han quedat, doncs, a les mans del PP. Fins i tot Castella-la Manxa, que semblava un feu socialista. L'anomenada marea blava també ha amenaçat les grans baronies del PSOE d'Extremadura i Andalusia.

Amb aquests resultats, les bones gents del PP s'han envalentit i ja parlen de fer auditories a les comunitats i els ajuntaments que eren a les mans dels socialistes. El seu objectiu és fer aflorar el dèficit amagat sota la catifa amb el vell recurs de guardar la factura en un calaix un temps, que és el que està escanyant molta petita i mitjana empresa. Alguns calculen que aquest dèficit no reconegut supera els 26.000 milions d'euros.

L'amenaça ha posat molt nerviosa la vicepresidenta Elena Salgado. Opina que revelar xifres d'aquesta magnitud perjudicarà la –ehem!– bona imatge d'Espanya i, per tant, caldrà pagar més interessos per endeutar-se.

Molt bé. Un cop acabi l'òpera bufa, caldrà treure les tisores. Aquest serà el nus de la comèdia. Perquè, ara que el poder autonòmic és a les mans del PP, ¿els de sempre tornaran a dir que el mapa autonòmic és un luxe insostenible? Perquè mira que ara tenen la solució a mà. Que reconstitueixin Espanya entre ells i que a nosaltres ens deixin tranquils i sols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.