Opinió

La contraportada

La policia dels gais

Dos agents de l'associació de policies gais i lesbianes (Gailespol) sensibilitzen la vintena de nous mossos que han arribat a Sitges a l'estiu

Si l'homosexualitat fos un delicte, la policia de Catalunya tindria un gran problema, perquè entre els agents més ben preparats del país hi ha desenes de gais i lesbianes. Com que afortunadament aquí no està penat, una part d'aquests professionals de la seguretat pública han aprofitat la seva orientació sexual per donar vida a l'associació Gailespol, una entitat formada per policies locals i Mossos que any rere any participa en xerrades nacionals i internacionals en defensa dels drets de tots els homosexuals, gais, lesbianes i transsexuals.

La darrera trobada es va fer ahir a la tarda a la comissaria de Sitges (Garraf), un indret molt sensible a l'homosexualitat. Davant la mirada atenta d'una vintena d'agents de la 24a promoció destinats aquest estiu a la comarca, el president de l'associació, l'agent Manuel González, de la policia local de Sitges, i l'agent Josep dels Mossos del Maresme, van demanar “sensibilitat” als nous policies a l'hora d'atendre el col·lectiu homosexual com a víctimes de fets il·lícits. Sensibilitat i consciència col·lectiva cap a un sector de població que encara avui desconfia i té reticències a l'hora de denunciar.

I un dels delictes principals de l'estiu sitgetà són els furts i robatoris, que en el cas dels homosexuals s'acostumen a cometre mentre practiquen cruising –contactes sexuals entre desconeguts, habitualment homes– a la platja o en llocs allunyats del nucli de la població. “Hi una bossa de delictes que no s'arriben a denunciar mai”, deien ahir en Josep i en Manuel, que van encoratjar els nous efectius a estar molt “atents”. Un altre dels delictes dels quals també acostumen a ser víctimes els gais són les agressions per motiu d'orientació sexual. En aquest sentit, des de l'associació es va recordar als assistents la importància de redactar bons atestats –amb proves i testimonis– per poder entregar-los a la recent creada fiscalia contra l'odi i la discriminació i fer caure tot el pes de la llei contra els autors de les agressions.

Pocs dies abans de la celebració de la festa de l'orgull gai a Sitges, en Manuel i en Josep van declarar-se gais i van demanar als nous “companys” que “respectin” tots els agents, sigui quina sigui la seva condició sexual. “N'hi ha molts que encara no han sortit de l'armari”, van dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.