Opinió

Zapatero està llençant la tovallola

La setmana deixa la sensació que Zapatero ha llençat la tovallola. Que no té una altra sortida que convocar eleccions després de l'estiu. S'ha fet estrany veure com dilluns hi va haver-hi un canvi de govern espanyol que no va merèixer els honors de les primeres pàgines dels diaris. Un canvi de govern que ha passat sense pena ni glòria. Un canvi cosmètic, sense sorpreses, tot i que el president del govern espanyol hauria hagut de cedir a la pressió del PSOE per situar José Blanco de portaveu.

Val a dir que Blanco, mentre hi ha hagut diners, va demostrar ser un bon ministre de Foment i també que des de fa temps ha saltat del vaixell de Zapatero per navegar amb el de Rubalcaba. La tasca de portaveu no és fàcil. Blanco haurà de sintetitzar davant la ciutadania un final d'etapa sense poder trair Zapatero, que anys enrere el va situar en el seu nucli de confiança.

El perfil d'un portaveu de govern es el d'una persona amb coneixement profund de la marxa de l'administració. Ha de tenir amplis coneixements i quelcom més que nocions d'economia i dret. S'espera que tingui un talant poc sectari i sigui poc combatiu amb l'oposició. Unes aptituds que José Blanco no ha demostrat essent portaveu del PSOE. Més aviat al contrari. Hi ha governs, com ara el tripartit català, que van optar en moments determinats per perfils periodístics. Fet que s'entenia per la diversitat d'opinions que hi havia al govern anomenat d'entesa. Ara, el govern català ha optat per Francesc Homs, un home de partit i de la màxima confiança d'Artur Mas.

A partir d'ara el divendres veurem Blanco explicant els acords del govern espanyol. Com no pot ser d'altra manera el seu discurs serà electoral. Però sembla clar, cada cop més, que l'actual govern central no dóna per més, sobretot en la seva vessant econòmica. Per això han decidit que en aquesta darrera etapa Blanco faci les seves propostes i proclames des del faristol del govern que no pas des de la seu del PSOE. De segur que fa unes setmanes Zapatero hauria apostat per d'altres persones per fer la renovació. Ara, ha tirat la tovallola i té poc ànim de lluita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.