Articles

i ara què, urbanita?

La borsa o la vida?

Caldria evitar el malbaratament de milions d'euros en futbolistes

Un amic economista de pro i antic company d'entremaliadures situacionistes m'envia un mail amb un exemple de la situació econòmica. De fet, és una lliçó d'economia provinent d'un fòrum borsari. El missatge diu que si al gener del 2007 haguéssim invertit 1.000 euros en accions del Royal Bank of Scotland, un dels bancs més importants del Regne Unit, avui tindríem 29 euros. Si al gener del 2007 haguéssim invertit 1.000 euros en accions de Fortis, un altre gegant del sector bancari, avui tindríem 39 euros. Ara bé, si al gener del 2007 haguéssim gastat 1.000 euros en vi del bo i no en accions, ens haguéssim begut tot el vi i amb la venda de les ampolles buides ens haurien donat 46 euros. En les conclusions hi aporten un bri d'esperança quan diuen que qui beu vi viu menys, és a dir, menys trist, menys deprimit, menys tens, menys emprenyat amb la vida i menys malalt del cor. A la reflexió final ens recomanen que a l'escenari econòmic actual és millor esperar assegut bevent un bon vi. Potser és una conya, però compensa la fatiga –si un no és un expert– de llegir cada dia els diaris amb les especulacions sobre els interessos, les primes de risc del deute dels estats i altres subtileses d'aquests senyors que mai abandonen les seves corbates de luxe instal·lats en els centres de decisió.

El món és així. Víctimes del capitalisme salvatge, els mortals només tenim la sort que de tant en tant ens il·luminin els joves indignats en comptes de continuar consumint bilis davant les injustícies del sistema, tan lloades per molts dels nostres companys.

Explicava Bertrand Russell que “la bona vida és la que està inspirada en l'amor i guiada pel coneixement”. No es valora prou el coneixement, però a personatges com Josep Guardiola li demanaria que, ja que és tan sensible a la cultura i al país, llegeixi Russell i el faci llegir als seus futbolistes i directius. Potser així evitaria el malbaratament de milions d'euros en jugadors de futbol. No havia quedat clar que el Barcelona és el millor equip del món i el país està fotut. Les inversions, doncs, haurien d'anar en una altra direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.